Skip to main content

Det de døde vet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Marit Reiersgård
Leseeksemplar fra Gyldendal

Legen Tom Ross melder sin kone Marion savnet mens de besøker hennes barndomsvenn i Spania. Han er misfornøyd med det spanske politiets etterforskning og reiser hjem til Lier for å få norsk politi på saken.

Ekteparet trengte å reise bort etter at deres sønn ble funnet død i russedrakten på 17. mai tidligere samme år. Under etterforskningen finner politietterforsker Bitte Røed raskt ut at sønnen ikke døde en naturlig død. Og når politiet oppdager at paret også tidligere har mistet et barn, i noe som synes som krybbedød, vekkes mistenksomheten mot foreldrene.

Tom Ross virker lammet av sorg og Marions barndomsvenn trer støttende til, men det later til at begge har noe å skjule.

Bitte Røeds etterforskning bringer henne tett innpå et familiedrama, og hun frykter etter hvert at det står om livet til den forsvunne Marion.


Forfatter: Marit Reiersgård
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 343
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er andre boka jeg har lest av denne forfatteren. Jeg husker at jeg likte den veldig godt, og gledet meg veldig til å lese denne. Den skuffer ikke på noen måte. Nok en bok som er fryktelig vanskelig å legge fra seg, man vil lese for å forstå hva som skjer videre. Samtidig er det lurt å lese sakte, så den varer lenge :)

Forfatteren skriver bra og har et lett språk. Selv om man kanskje får noen teorier inne i holdet sitt når man leser, så klarer forfatteren å holde godt på fortellingens gåte.


Om forfatteren:
Marit Reiersgård (f. 1965) er oppvokst i Lier utenfor Drammen.

Hun debuterte i 2012 med kriminalromanen Stolpesnø, som høstet svært fine kritikker. Hennes andre roman, Jenta uten hjerte (2014), ble nominert til Rivertonprisen i 2015.

 

Les også:

Gyldendal