Skip to main content

De sovende

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Stephen King og Owen King
Leseeksemplar fra Juritzen

For et par år siden fikk Owen King den litt sprøe ideen: Hva om alle kvinner i verden ikke våkner? Han testet ideen på sin berømte far Stephen King. Dermed var grunnsteinen lagt for et samarbeid som har resultert i et nesten 800 sider langt episk verk.

I en fremtid så nær og virkelig at det kunne vært nå, rammes kvinner av det mystiske Tornerose-viruset når de legger seg til å sove. De innhylles i en tynn kokong, og i søvnen forlater bevisstheten deres vår verden. Forstyrres kokongens skjøre ytre, vekkes kvinnene til en spektakulær og voldelig transe.

Handlingen foregår i en amerikansk småby dominert av et stort kvinnefengsel. Mennene overlates brått til seg selv og sine verste primale drifter. Eve er den eneste kvinnen som er immun mot sovesyken. Er hun et medisinsk under eller en demon som må drepes?

"Sleeping Beauties" høstet svært gode kritikker da den ble utgitt i USA i fjor høst.


Forfatter: Stephen King og Owen King
Forlag: Juritzen
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Sleeping Beauties
Oversatt av: Brita Møystad Engseth
Antall sider: 750
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Stephen King var en gang en av mine favorittforfattere, og bøkene hans tok stor plass i bokhylla mi.

Da jeg så at det kom en ny bok med han, satte jeg meg ivrig ned for å lese. Sammen med det jeg leste bak på boka hadde jeg derfor store forventninger. Denne boka var ikke noe unntak fra det jeg har erfart før. Forfatteren holder seg til sjangeren fantasy. Historien er spennende til tross for sideantallet, og en bra bok.


Om forfatteren:
Stephen King har skrevet mer enn 50 bøker, alle bestselgere over hele verden. Flere av hans bøker er filmatisert. King har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap, blant annet Edgar Award og National medal of Arts. Han bor i Bangor, Maine i USA, sammen med sin kone, forfatteren Tabitha King. Owen King er forfatter og redaktør. Han har også undervist i kreativ skriving ved Columbia University og Fordham University. Owen King er gift med forfatteren Kelly Braffet.

 

Juritzen