Skip to main content

La meg være

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Clare Mackintosh
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Anna opplever at faren tar selvmord ved å hoppe utenfor et stup. Anna og moren tar dette tungt, men bare noen måneder senere velger også moren å avslutte sitt liv på nøyaktig samme sted og måte som faren. Anna, som er enebarn blir velstående da hun arver eiendommer og livsforsikringer fra begge foreldrene. Anna møter terapeuten Mark, og sammen får de datteren Ella.

Anna synes det er vanskelig å forholde seg til foreldrenes død. En dag får hun et kort som får henne til å mistenke at foreldrene ikke tok selvmord, men ble myrdet. Hun er fast bestemt på å finne ut hva som skjedde. Men ved å grave i fortiden setter hun i gang noe som ikke kan stoppes. Anna kommer snart til å oppdage at det noen ganger kan være tryggere å la fortiden få være i fred.

Forfatter: Clare Mackintosh
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Let Me Lie
Oversatt av: Ulrik Farestad 
Antall sider: 416
Format: Pocket
Kilde: Forhåndseksemplar


Min mening:
Dette er første bok jeg har lest av denne forfatteren. Sjangeren er psykologisk krim, og en av mine favorittkategorier.

Igjen har jeg fått sjansen til å lese en veldig spennende bok. Historien er orginal og teksten er lettlest. I tillegg er det mange overraskelser. Flere ganger i boka tror jeg at jeg vet hvordan ting henger sammen, før det plutselig viser seg at ting er helt annerledes enn man gjettet på.

Veldig ok bok, med svært få dødpunkter - om det er noen i det hele tatt.


Om forfatteren:
Britiske Clare Mackintosh er frilansjournalist, blogger og forfatter. Hun jobbet tolv år i politiet, før hun 2011 bestemte seg for å skrive på heltid. Det var en tragisk sak fra tiden i politiet som inspirerte henne til å skrive gjennombruddsromanen Jeg lar deg gå, som har fått overveldende mottakelse internasjonalt. Romanen er solgt til over 24 land.

Clare Mackintosh bor i Cotswolds med mann og tre barn, der skriver hun for tiden på sin andre psykologiske thriller.

 

Cappelen Damm