Skip to main content

Hvis helvete var av is

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Bernhard Minier
Leseeksemplar fra Aschehoug

Kriminalførstebetjent Servaz kan ikke forstå at han blir kalt ut for et dødt dyr, men det er noe underlig ved denne forbrytelsen han ikke kan overse. Hestens hodeløse kropp er vrengt og hengt opp i isødet på 2000 meters høyde.

Omtrent samtidig begynner en ung og nyutdannet psykolog på en psykiatrisk institusjon for ekstra farlige kriminelle. Institusjonen er svært strengt bevoktet. Når det blir oppdaget DNA-spor i hesteliket fra en av de aller farligste pasientene, blir det klart at det ikke lenger bare handler om en død hest. Få dager senere finner det første drapet sted. Marerittet har startet.

Atmosfæren er tyngende, intrigen spent til det ytterste. Hvis helvete var av is er et dypdykk i våre innerste, hemmelige redsler. En grusom historie om galskap og hevn - langt inne i Pyreneene. 

 

Forfatter: Bernhard Minier
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: Glacé
Oversatt av: Christina Revold
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka har allerede vært i salg en stund, og har blitt omtalt mange ganger. Her er det ikke annet å si enn å støtte seg i det de andre anmelderne skriver. Veldig bra og intens spennende krimbok. Denne boka får deg til å kikke deg over skuldra.Om forfatteren:
Bernard Minier er født i Beziers og er vokst opp i Sørvest-Frankrike. Hvis helvete var av is er hans første roman og vant prisen for beste franskspråklige kriminalroman på Krimfestivalen i Cognac i 2011.To nye titler i serien om kriminalførstebetjent Martin Servaz er under oversettelse til norsk.

Sammen med landsmannen Pierre Lemaitre, står Bernard Minier i spissen for den nye franske kriminalbølgen som sprer seg til stadig nye land. Miniers bøker er foreløpig oversatt til 14 språk.

Aschehoug