Skip to main content

Guden

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jørgen Jæger
Leseeksemplar fra Juritzen

Det er fullt av folk på torget i Fjellberghavn når ordfører Janne Wold går på talerstolen fulgt av politistasjonssjef Marte Mellingen. Midt i folkemengden roper en skingrende stemme: «Allahu akbar!» etterfulgt av tre skudd. På scenen står ingen oppreist, og samtidig starter en serie med godt planlagte bankran.

Det blir noen svært dramatiske døgn for politioverbetjent Cecilie Hopen der hun jakter på gjerningsmenn med begjær som vanskelig kan kontrolleres. I de mørkeste skygger trekker en anonym person i trådene. Han er Guden.

Og Ole Vik? I denne romanen får han helt nye utfordringer privat. Dette er en kriminalroman med dramatiske hendelser og sarte menneskelige relasjoner.


Forfatter: Jørgen Jæger
Forlag: Juritzen Forlag
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 496
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg bare elsker bøkene til Jørgen Jæger som handler om Ole Vik og Cecilie Hopen. Guden er nr 10 i serien, og den skuffer ikke. Selv om det har blitt mange bøker, så er historien like god som alltid. Jeg hadde ingen mistanke om løsningen før den ble presentert i boka.

Første gang jeg hørte om denne forfatteren var faktisk så sent som i sommer. Jeg leste da "Stemmen", den var vanskelig å legge fra seg og førte til at jeg dro til byen og kjøpte alle de andre bøkene i serien. Det er nemlig lurt å lese de i rekkefølge.

Jørgen Jæger skriver bra og klarer å holde spenningsnivået oppe. Figurene blir veldig levende og det er lett å se for seg stedene hvor ting foregår.

Jørgen Jæger er pr i dag en av mine favorittforfattere, og jeg håper det kommer mange flere bøker i fremtiden.

Boka kommer for salg 14. september - løp å kjøp!


Om forfatteren:
Jørgen Jæger er en kritikerrost krimforfatter, født i 1946 og bosatt i Bergen. Han har jobbet med salg og salgsadministrasjon det meste av sitt voksne liv, og skrev en rekke kriminalnoveller for ukepressen på 80 og 90-tallet. Jæger er nå forfatter på heltid.

Han debuterte med kriminalromanen Skyggejakten i 2003, den første i serien om lensmann Ole Vik og staben hans i Fjellberghavn. Bøkene er frittstående, men man vil følge dramatiske hendelser i hovedpersonenes liv fra bok til bok. Jørgen bor på Hop i Bergen sammen med sin kone Marit og border colliene Aic og Sky. Ekteparet har to barn hver, som til sammen har gitt dem 11 barnebarn.

Jørgen Jægers endelige gjennombrudd kom i 2012 med kriminalroman Stemmen, hans sjette utgivelse. I 2016 ble det solgt hele 130.000 eksemplarer av bøkene hans i Norge, og Jørgen er nå etablert i den absolutte toppen av norske krimforfattere. Han har vært nominert til Bokhandlerprisen tre ganger. Første gang i 2012 for Stemmen, andre gang i 2015 for Monster, og sist i 2016 for Fortielsen, som var den tredje mest solgte norske krimromanen i 2016. 

Høsten 2017 lanseres Guden, den tiende boken om Ole Vik og Cecilie Hopen.

 

Juritzen