Skip to main content

Isbryter

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kristina Ohlsson
Leseeksemplar fra Gyldendal

Dette er andre bok i serien om August Strindberg. Han har flyttet til det lille stedet Kungshamn, hvor han driver en bruktbutikk i et gammel begravelsesbyrå. Han trives godt, og han er også fornøyd med bilen som han overtok, nemlig en likbil. Den passer fint til bruktbutikken. August er en likanes kar, men han er dessverre opptatt ;) Han har et forhold til politietterforsker Maria. Forholdet er foreløpig hemmelig, da Maria er gift med Paul, som er i fengel. Men hemmeligheten lekker ut, og August mottar trusler fra Paul.

Brukthandelen, Strindbergs second hand, er populær og mange leverer inn varer. Axel er en av dem. Han har hatt opprydning, og har gitt August beskjed om at han har satt en kasse med bra varer til han i kapellet. Når August åpner esken, blir han imidlertid ganske overrasket. Han får heller ikke spurt Axel om det han har mottatt, for Axel ser ut til være bortreist.

En natt begynner sjøboden til August å brenne. Brannen spres fra naboboden, som eies av Axel. Maria jobber hardt for å løse saken, og den viser seg å avdekke hemmeligheter som har vært godt skjult i en årrekke.

Jeg elsker denne serien. Historien er interessant og spennende, og språket er enkelt og lettlest. Jeg liker August og Maria, og jeg historien er også troverdig. Da får det heller være at jeg skjønte deler av plottet tidlig i boka.

Boka anbefales. Den kan leses frittstående, men jeg anbefaler deg å begynne med den første; Stormvakt.

 

Forfatter: Kristina Ohlsson
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 524
Format: Innbundet
Originaltittel: Isbrytare
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Det er vinter i Hovenäset, og August er lykkeligere enn på lenge. Butikken hans, Strindbergs second hand, går strålende, og dessuten er han nyforelsket. 

Men en iskald januarnatt rystes det lille samfunnet av en brann som ødelegger to sjøboder. Den ene tilhører August, og den andre eies av Axel Ehnbom, en eldre mann som har bodd i Hovenäset hele sitt liv. Politietterforsker Maria Martinsson sliter med å oppklare saken, som snart viser seg å omfatte et drap. Noen i Hovenäset skjuler mørke hemmeligheter. 

Isbryter er den andre boken om politietterforsker Maria Martinsson og brukthandler August Strindberg.Om forfatteren:

Kristina Ohlsson tar svensk krim til nye høyder. «Den nye dronningen av skandinavisk krim» kaller forfatterkollega Mons Kallentoft henne.

Kristina Ohlsson er utdannet statsviter og med bakgrunn som analytiker i Säpo, og arbeid med terrortrusler i Europa for OSSE (Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa), har Ohlsson mer kjennskap til verdenspolitikken enn de fleste av oss. Likevel ble en ni til firejobb for kjedelig for henne. Forfatterlivet fristet mer, og siden 2012 har hun vært forfatter på heltid. Kristina Ohlsson er født i 1979, kommer opprinnelig fra Kristianstad, men har nå bodd i Stockholm i mange år.

Bøkene hennes er utgitt i mer enn 34 land og er solgt i 4,3 millioner eksemplarer.

 

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Gyldendal