Skip to main content

Grenseløs

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jørn Lier Horst
Leseeksemplar fra forfatteren

Da er en ny krimbok fra Jørn Lier Horst på plass i butikken. Denne gang begynner historien med at William Wisting får en epost med emnet Regarding Astria. Avsenderen presenterer seg som Michelle Norris. Hun er leder for et nettsamfunn hvor de forsøker å finne ut av hvem som drepte en australsk backpacker. Astria er en av de mest aktive medlemmene, og hun har informert om at hun har kommet over en mulig løsning. Da blir hun plutselig borte.

Wisting går med på å se litt på saken. Den viser seg å være litt større enn de først trodde, og fører han til Spania. Wisting nøster som vanlig opp i trådene. Denne gangen har han god hjelp av kollega Maren Dokken, og som vanlig bidrar også datteren Line på sidelinjen.

Bøkene om William Wisting er alltid gode og spennende. Jeg kaster meg vanligvis over boka når det kommer en ny. Det gjorde jeg denne gangen også, men i denne historien synes jeg at starten var litt tung. Det er mulig det bare var meg som var litt ukonsentrert når jeg kombinerte høstferie med familie og boklesing. Uansett tok den seg fort opp, og da var den ikke lett å legge fra seg.

Språket er det ingenting å si på, og plottet er bra og orginalt.

Jeg liker denne serien, og håper at det kommer mange flere, selv om Horst sa på et krimarrangement at Wisting begynte å bli gammel. Det gjør ikke noe. Varg Veum er heller ingen ungfole lenger, men holder likevel ut ;)

Som jeg har nevnt i en tidligere omtale, så savner jeg Thomas. Det hadde vært hyggelig om han stakk innom i en av bøkene snart.

Forfatter: Jørn Lier Horst
Forlag: Strawberry Publishing
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 397
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

William Wisting blir kontaktet av lederen for en gruppe mennesker som har funnet hverandre på internett, og som i samarbeid forsøker å løse en forbrytelse: drapet på den australske backpackeren Ruby Thompson. Et av de mest aktive medlemmene kaller seg Astria og har oppgitt at hun er fra Norge. Hun meddeler at hun er i ferd med å nærme seg en mulig løsning, så blir det brått stille fra henne. Motstrebende lar Wisting seg fascinere av den uortodokse etterforskningen, og han blir trukket inn i det som skal vise seg å være en kriminalsak der forbindelseslinjene er mange, men vage.

Om forfatteren:

Jørn Lier Horst har bakgrunn som etterforskningsleder i politiet og kjenner godt til både miljøet og metodene han skriver om. Handlingen i bøkene er som hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Bonnier