Skip to main content

Dommen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jørgen Jæger
Leseeksemplar fra Strawberry Publishing

Familien Lunde er på fottur i fjellet i det fine være, da hunden Lykke får teften av noe, og springer inn i skogen. Sønnen Alexander på seks år, som har Downs syndrom, løper for å lete. Faren, David, er rask med å følge etter dem, men ikke rask nok, og mister dem av syne. Han finner Lykke, surret fast rundt en grein. Alexander derimot er ikke å se.

Tilfeldigvis er Ole Vik på tur i området, og får startet en leteaksjon. Bygdas nye journalist, Frank Kopperud får snusen i saken og er rask med å få inn artikkel i avisa. Han røper litt for mye informasjon, noe som får store konsekvenser. Plutselig forsvinner også en kvinnelig lærer som er på vei hjem fra en venninne. Ole Vik og Cecilie Hopen får masse å henge fingrene i.

Forfatteren skriver lett, levende og billedlig. Som alltid med forfatterens bøker, blir jeg hekta fra start. Historien er spennende, og vanskelig å legge fra seg. Når det gjelder troverdighet, spør jeg meg selv om dette kunne skjedd i virkeligheten – og det skulle ikke forundre meg ;)

Husk å legge denne inn på leselista di nå i høst!

 

Forfatter: Jørgen Jæger
Forlag: Strawberry Publishing
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 399
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En lørdag i mai blir seks år gamle Alexander borte mens han er på tur med familien. Det blir satt i gang en storstilt leteaksjon, uten resultat. En pedofil overgriper ble sett i turområdet like før gutten forsvant. Fjellbergpostens nye og skruppelløse redaktør legger ut informasjon som røper hvem overgriperen er. Ole Vik og Cecilie Hopen kjemper forgjeves mot lynsjestemningen som brer seg. Så forsvinner også læreren Lisen Berg. Flere aner en sammenheng, men de tør ikke si noe. Ole Vik og Cecilie Hopen arbeider mot en raskt tikkende klokke da en dom faller i lagmannsretten og snur opp ned på alt. Ole Vik blir oppsøkt av en ukjent italiener som kommer med et uhyrlig krav. Hvis ikke Ole gir etter, vil Marte dø. Også for Ole holder tiden på å løpe ut.


Om forfatteren:

Jørgen Jæger (f.1946) er en kritikerrost krimforfatter. Han debuterte med kriminalromanen «Skyggejakten» i 2003, den første boka i serien om lensmannen Ole Vik & Co. Hans endelige gjennombrudd kom i 2012 med kriminalromanen «Stemmen». I 2016 ble det solgt over 130 000 eksemplarer av bøkene hans i Norge, og Jæger er nå etablert i den absolutte toppen av norske krimforfattere. Jæger har vært nominert til Bokhandlerprisen hele fire ganger.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Bonnier