Skip to main content

Løgnene du fortalte

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Harriet Tyce
Leseeksemplar fra Gyldendal

Sadie og datteren Robin flytter fra USA til London. Det er mye hysj, hysj, men grunnen til at de flytter er at mannen til Sadie har vært utro og bedt henne og datteren om å komme seg vekk. Hun flytter da til barndomshjemmet sitt som hun har arvet, og datteren begynner på hennes gamle skole. Skolemiljøet er ikke bra. Det er mye jag etter å være best, og Robin sliter med å bli godtatt. Det er også mange gamle saker som ligger å ulmer under overflaten, og det ryktes at Robin fikk plassen til ei jente som døde.

Denne boka hadde godt driv og holdt meg engasjert fra start. Den er dessverre ganske forutsigbar, og jeg skjønte tidlig løsningen - men spenningen er der likevel - for det kan jo hende at jeg trodde feil.

Det er mange rare og ulike personligheter i boka - både av det gode og det dårlige slaget, og det er mye misunnelse ute og går.

Jeg likte denne boka, og kan trygt anbefale den videre.

Forfatter: Harriet Tyce
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 377
Format: Innbundet
Originaltittel: The Lies You Told
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen


Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Sadie er tvunget til å flytte tilbake til London sammen med datteren sin Robin, etter at mannen hennes har fortalt at han har vært utro og vil skilles. Livet de har etablert i USA, blir ødelagt på dagen. 

Sadies avdøde mor var både kontrollerende og manipulerende. For å kunne motta morens arv er betingelsene at de må bo i huset hun har etterlatt seg, og at Robin må gå på den samme eksklusive privatskolen som Sadie gikk på. Sadie hatet skolen da hun gikk der, men de har ikke råd til å gjøre noe annet. Skolemiljøet er svært konkurransepreget, ikke bare blant elevene, men også blant mødrene. 

Sadie får tilbake sin gamle jobb som strafferettsadvokat og må assistere i en sak der en lærer blir anklaget for et forhold til en elev, en sak som kan ha forbindelser til Robins skole. 
Om forfatteren:

Harriet Tyce er oppvokst i Edinburgh og har studert engelsk ved universitetet i Oxford, og juss ved City University i London. Hun har praktisert som strafferettsadvokat i London i nesten et tiår. Hun arbeider nå med en doktorgrad i kreativ skriving ved universitetet i East Anglia. Hun bor i Nord-London. Bitter frukt er debutromanen hennes.

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Gyldendal