Skip to main content

Forlist sjel

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Svanhild Fosback
Leseeksemplar fra Gaveca :

Dette er forfatterens debutbok som krimforfatter.

I historien møter vi først Linn, som er psykisk ustabil. Hun finner en død mann ute på et fyr, og ringer politiet. Selv blir hun innlagt på en pysiatrisk avdeling. Etter hvert dukker det opp flere døde personer, og noen forsvinner. Silas Ormekjenn etterforsker saken fra politiets side, men også Frida Feseth, som jobber som programleder i et krimprogram på TV, blir involvert i saken da den har nærhet til en sak hun tidligere har jobbet med. Frida ser sammenheng i sakene og tror at alt kan knyttes til en religiøs sekt.

Handlingen i historien er lagt til Arendal- og Grimstadsdistriktet. Det er gøy. Fra 1992-1996 bodde vi i Grimstad, og jeg var mye rundt i distriktet. Jeg kunne derfor godt se for meg stedene som nevnes i historien.

Språket flyter fint, og jeg opplever at den engasjerende historien er sammensatt på en fin måte med et bra plott.

Det var spennende å følge både Linn, Frida, Magnus, Silas og de andre fram til oppklaring av saken. Boka anbefales til alle som liker krim :)

 

Forfatter: Svanhild Fosback
Forlag: Gaveca
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 282
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En forretningsmann blir funnet død på fyret Lille Torungen av den psykisk ustabile Linn.

Programleder i På villspor, Frida Feseth, er på vei til hytta på Sørlandet. Hennes datter er turnuslege ved Sørlandet sykehus, og bor der for tiden.

Barndomsvennen Silas Ormekjenn etterforsker drapssaken, og Frida involveres på grunn av en tidligere sak hun har jobbet med. Ble feil mann dømt den gangen?

Samtidig brenner det under føttene til unge Magnus når et nytt likfunn ryster byen.

Frida nøster tråder på utradisjonelt vis. En grusom overgrepssak i en religiøs sekt avdekkes.
Til slutt har Frida løsningen, men er den korrekt?Om forfatteren:

Svanhild Fosback er fra Arendal. Hun har bachelorgrad i sykepleie, og har gått på Forfatterskolen. Hun har skrevet dikt og noveller som er publisert i flere antologier, samt vært redaktør og medforfatter i antologien "Drøm" (2018).

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Små forlag