Skip to main content

Vokteren

  • Fred Are Johannessen
Forfatter: Lee Childo og Andrew Child
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Hovedpersonen, Jack Reacher blir tilfeldigvis kastet inn i en kriminalsak i en småby i USA.

Jack Reacher, like sterk verbalt som fysisk, må hanskes med nazister, nynazister, russiske spioner og flere småkriminelle skurker i denne actionfylte historien. Reacher er vår tids Robin Hood, den ensomme Rytter, alle de undertryktes venn og beskytter - en klone av Arnold Swartznegger, Chuck Norris, Morgan Kane og James Bond.

Historien handler om småbyen som ble stengt ned pga et cyberangrep. IT-sjefen, Rusty Rutherford blir syndebukken. Dette er en historie som man vel kan kjenne seg igjen i knyttet til ferske hendelser verden over. Nyheter om datainnbrudd og manipulering ved valg i ulike land, innbrudd i offentlig forvaltnings depotservere er høyst aktuelle problemstillinger.

Som leser er man aldri urolig for om Jack Reacher skal klare å forholde seg til forbrytere, uansett hvor mange eller sterke de er.

Dette er en lettlest og spennende bok. En lett fordøyelig historie i god gammeldags amerikansk stil. Boka kan lett anbefales for de som liker krim og action.

 

Forfatter: Lee Child og Andrew Child
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 319
Format: Innbundet
Originaltittel: The Sentinel
Oversatt av: Kurt Hanssen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Jack Reacher går av bussen i en søvning liten by utenfor Nashville, Tennessee. Planen er å ta en kaffe før han reiser videre.

Men det skjer ikke.

Den litte byen har blitt stengt ned av et cyberangrep. Og sentralt i det hele står Rusty Rutherford – enten han vil det eller ikke. Han er en helt gjennomsnittlig IT-fyr, men han vet mer enn han tror.

Mens skurkene sikter seg inn på Rusty, har Reacher dem i sikte … Og nå som Rusty vet han er beskyttet, kommer han aldri til å forlate Reachers side.

Reacher innser at han kanskje må holde seg i nærheten og finne ut hva i huleste det er som skjer … og rydde opp som bare han kan.Om forfatteren:

Lee Child er en av verdens mestselgende og mest prisbelønte forfattere, og har mottatt en rekke priser og utmerkelser, blant annet den høythengende Diamond Dagger-prisen, og utmerkelsen CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire). Hans bøker om Jack Reacher har toppet bestselgerlistene i prestisjetunge publikasjoner som New York Times, Wall Street Journal, Publishers Weekly, Washington Post, Los Angeles Times og Sunday Times. Bøkene hans utkommer i 100 land, og hvert femte sekund kjøpes det en Lee Child-bok et eller annet sted i verden.

Lee Child har skrevet 25 Jack Reacher-thrillere. Blant dem er New York Times-bestselgerne Livvakten, Fienden, Ett skudd, Hardt mot hardt, og New York Times nr. 1-bestselgerne Reachers hevn og Ingenting å tape. Hans debutroman Syndebukk vant både The Anthony Award og The Barry Award for Best First Mystery, og Fienden vant the Barry and Nero awards for Best Novel. Romanen Ett skudd og Vend aldri tilbake er blitt filmer med Tom Cruise i rollen som Reacher.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Cappelen Damm