Skip to main content

Gutten fra skogen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Harlan Coben
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Nå har det kommet en ny bok fra Harlan Coben - en av mine yndlingsforfattere. Naomi, som blir mobbet på skolen, blir borte. Det er kun en klassekamerat, Matthew som tar situasjonen alvorlig. Matthew ber hans kjente advokatbestemor om hjelp. Da enda en klassekamerat forsvinner, får saken mer prioritet.

Forfatter: Harlan Coben
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 350
Format: Innbundet
Originaltittel: The Boy From the Woods
Oversatt av: Line Gustad Fitzgerald

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Som ung gutt ble Wilde funnet i skogen, uten noe minne om fortiden sin. I dag er han voksen, men han vet fortsatt ikke hvor han kommer fra. Han blir kontaktet da en ung trøblete tenåringsjente forsvinner.

For å finne jenta, må Wilde vende tilbake til det samfunnet hvor han aldri har passet inn – stedet der folk med makt og stygge hemmeligheter blir beskyttet.


Om forfatteren:

Harlan Coben er tidenes første forfatter som har mottatt alle de tre store krimprisene i USA, både Edgar-, Shamus- og Anthony Award, og han har tronet på bestselgerlistene over hele verden. Foruten enkeltstående utgivelser har han skapt en krimserie med Myron Bolitar. Hemmeligheter og familiebånd er temaer i flere av Cobens thrillere. Våren 2021 utgis den kritikerroste bestselgeren Gutten fra skogen på norsk.

Harlan Coben står bak flere vellykkete film- og TV-satsninger. Netflix-serien Safe ble en stor suksess, og The Stranger som er basert på romanen Den fremmede ligger på seertoppen til Netflix.

Krimfestivalen feirer 10-års jubileum i 2021. I år kan du se Harlan Coben i samtale med Asbørn Slettemark. Følg med på Krimfestivalen.noMin mening:

Harlan Coben er en av mine yndlingsforfattere. Jeg har lest de fleste av bøkene han har gitt ut, og pleier alltid å synes at de er veldig gode. Det pleier heller ikke å være noen dødpunkter i bøkene hans.

Jeg likte også godt denne boka. Den har et fint og spennende plott, men historien når ikke helt opp på topp. Denne gang klarer ikke forfatteren og holde konsentrasjonen min på topp gjennom hele boka, og jeg synes ikke at det er hans beste bok. Det er likevel absolutt en god historie, og jeg anbefaler gjerne boka videre.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Cappelen Damm