Skip to main content

Ikke min familie

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: C.L. Taylor
Leseeksemplar fra Panta

En dag forsvant plutselig 15-årige Billy. Mamma Claire gir ikke opp håpet. Men hva skjedde egentlig, og kan det være noen hun kjenner som har gjort han noe? Claire sliter også tidvis med hukommelsestap, men det er også dette som fører henne nærmere sannheten.


Forfatter: C.L. Taylor
Forlag: Panta
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 456
Format: Innbundet
Originaltittel: The Missing
Oversatt av: Lene Stokseth

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Et halvt år er gått. Femten år gamle Billy er fremdeles sporløst forsvunnet. Mamma Claire nekter å gi opp håpet. Hun gjør alt for å finne sønnen. Samtidig prøver hun å holde familien samlet.

Det stigende presset fra politi og media er i ferd med å gruse alt hun holder kjært. I ruinene av familieidyllen kommer hemmeligheter, begjær og skam frem i lyset. For å løse mysteriet, blir Claire nødt til å se det hun før ikke ville se. Det ingen mor vil se. Det hun aldri trodde gjaldt hennes familie...

Om forfatteren:

C.L. Taylor er det nye krimstjerneskuddet fra England. Svært få forfattere har noensinne hatt slik braksuksess med sine romaner på så kort tid. Som den eneste britiske forfatteren hadde Taylor to bøker inne samtidig på den gjeve topp ti-listen til Kobo, som hvert år rangerer de største bestselgerne.

Hun har tidligere studert psykologi ved universitetet i Newcastle. Taylor bor i dag i Bristol med sin partner og deres sønn.Min mening:

Selv om boka er noen år gammel, var dette et nytt forfatterbekjentskap for meg. Da jeg leste bak på boka, tenkte jeg at dette er en sånn bok som jeg kommer til å elske. Den starter veldig bra, og den holder på konsentrasjonen min boka igjennom. Dette er en lettlest pageturner som jeg slet med å legge fra meg.

Persongalleriet er lite og oversiktelig. Handlingen er nok ikke alltid like realistisk, men det er jo en roman, så pytt pytt :) Og slutten kommer som en overraskelse.

 

 Andre omtaler om denne boka:

  • Elise Cathrin: Twisten i slutten er faktisk kjempebra! Eg forventa noko heilt anna, så eg veit ikkje om eg var letta eller sjokkert eller trist.
  • Lesenyter: For min del var denne boken veldig treg.

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Bonnier