Skip to main content

Det siste livet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Mohlin & Nyström
Leseeksemplar fra Kagge

Emelie forsvinner sporløst fra en fest i Karlstad i 2009. Ingen aner noe om hva som har skjedd. Billy Nerman siktes i saken, da hans sæd blir funnet på det siste kjente stedet hvor Emelie oppholdt seg. 10 år senere blir John, eller Fredrik Adamsson som han heter nå, ansatt på politistasjonen i Karlstad. Han har hemmelig identitet etter en tidligere hendelse, og det blir raskt klart at har et personlig motiv for å begynne å jobbe akkurat her.

 

Forfatter: Mohlin & Nyström
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 523
Format: Innbundet
Originaltittel: Det sista livet
Oversatt av: Fartein Døvle Jonassen

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Første bok i serien om FBI-agenten John Adderley som møter mørke gjerninger i svensk småby.

Datteren til sjefen for en av Sveriges mest suksessrike bedrifter forsvinner sporløst i Karlstad. Ti år senere blir FBI-agenten John Adderley vitne i en høyprofilert rettssak i Baltimore, og som beskyttelse får han ny identitet. Han krever å bli utplassert i Karlstad, og snart er han i jobb på politistasjonen i den svenske småbyen. Det blir raskt klart for leseren at John har skjulte motiver for å oppsøke nettopp dette stedet.

Boka ble kåret til Årets krimdebut i Sverige, har toppet svenske bestselgerlister og er foreløpig solgt til 15 land.
Om forfatteren:

Peter Mohlin og Peter Nyström vokste opp som kompiser i en svensk småby og skrev sin første kriminalfortelling sammen som 10-åringer. Etter å ha jobbet profesjonelt med redaksjonell tekst og med regi og manusskriving for scene og film i mange år, bestemte de seg for å plukke opp tråden fra barneskolen og skrive en krimroman.

Det siste livet er deres første bok.Min mening:

Wow - flott debutbok. Dette var en god bok som levde opp til forventningene som jeg hadde fått fra andres anbefalinger. Jeg ville gjerne at den skulle vare lenge siden jeg likte den så godt, men det gikk ikke. Når jeg la den fra meg, lengtet jeg tilbake til den - og den var lest ut på et par-tre dager.

Det er godt driv i boka og språket flyter lett. Til tross for at boka er på over 500 sider, synes jeg ikke at det er mye utenomsnakk, og det er fint. Boka føles heller ikke som noen tykk bok.

Selv om plottet til tider er ganske forutsigbart - jeg forsto iallefall flere av sammenhengene tidlig, så er det en spennende historie... du kan jo aldri være helt sikker :)

Jeg håper at det kommer en oppfølger. Den vil jeg veldig gjerne lese!

 

 

Andre omtaler om denne boka:

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!