Skip to main content

Cast-off

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jean-Louis Adorsen
Leseeksemplar fra forfatteren

I denne boka får du servert 17 krimnoveller. Forfatteren har samlet alle sine kriminelle korthistorier i en bok. Den første novellen er fra 1968 og den nyeste er fra 2020. Noen av de har stått i ukeblader og aviser, men ikke alle har vært publisert før nå.

 

Forfatter: Jean-Louis Adorsen
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 289
Format: Pocket

Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Fra baksiden på boka:

Sytten kriminelle fortellinger av Jean-Louis Adorsen, forfatteren av spenningsromanene Høstmørke og Engelen Gabriel. Fjorten noveller, to ukebladromaner og én Twitter-novelle på tjuetre ord. Den eldste er fra 1968, den nyeste er skrevet i august 2020, få dager før boka ble utgitt. Noen er tidligere upublisert, noen er premiert og noen har vært på trykk i aviser og ukeblader.


Om forfatteren:
Jean-Louis Adorsen er født i Frankrike i 1949. Han flyttet til Norge i 1954. Adorsen har jobbet som setter, typograf, systemkonsulent og IT-konsulent. Han begynte tidlig med å skrive noveller, og fikk den første på trykk allerede i 1968. I 2017 kom han ut med sin første bok, «Høstmørke». «Engelen Gabriel» ble utgitt i 2019.

Besøk gjerne  forfatterens hjemmeside her. Der finner man også tre noveller som ble premiert i konkurranser i 2019. I tre forskjellige sjangere! To av dem er i boka.Min mening:

Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren før, så det var veldig hyggelig da han lurte på om jeg hadde lyst til å lese boka hans.

Her er det noveller av varierende lengde. Jeg synes at det er fint å lese noveller innimellom. Det er veldig kjekt med korte historier om du f.eks. skal ha med deg en bok mens du venter på noen, eller er passasjer i bil. Jeg holder for tiden på med et prosjekt med å lage artikler om puslespill - og da er det et deilig avbrekk å bytte på mellom bok og puslespill. En bok med noveller er da helt perfekt - det gir naturlig steder å ta en stopp - og man trenger ikke å sette seg inn i handlingen igjen når man fortsetter lesingen.

Historiene i boka er gode. De er varierte, og selv om noen av dem kanskje er litt forutsigbare, så gjør ikke det noe. Spenningen er der likevel. Noen av dem har vært publisert tidligere, men jeg har ikke lest noen av dem før. De to første novellene i boka henger litt sammen, mens de andre er helt frittstående - og jeg likte dem alle sammen.

Forfatteren opplyser om hvilket år hver enkelt novelle er skrevet og hvor den evt. er publisert. Hver novelle har faktaopplysninger som etterord. Det liker jeg godt.

Selv om noen av novellene er gamle, så synes jeg at språket flyter like uanstrengt i dem alle. Alle novellene er lettleste og skrevet med en stødig penn. Denne boka kan jeg trygt anbefale.

 


Andre omtaler om denne boka:

  • Bokblogger: Er du glad i krimnoveller eller korte historiar, kan eg anbefala denne boka.
  • Henningbokhylle: Er dere på jakt etter bra krimnoveller/kort roman så anbefaler jeg disse sterkt videre.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Egne forlag