Skip to main content

Nabovarsel

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Unni Lindell
Leseeksemplar fra Capitana

Sonja Jansen er hjemme alene for å å forberede eksamen, samtidig passer hun hagen til naboene som er bortreist. Men er det noen inne i huset da? Hun ringer politiet. Etterforsker Lydia Winther følger opp, men når hun tar kontakt på nytt, er Sonja borte.  Samtidig jobber Unni Lindells nye etterforsker parallellt med flere saker, og aner vi at det kan være en sammenheng?

Dette er første krimbok i en ny serie om etterforsker Lydia Winter, eller Snø som hun kalles. Snø er en ny hovedperson etter at siste bok om Cato Isaksen er skrevet. Med seg på laget har Snø en mannlig kollega;  Hans Arnold Ytrefjord, som kalles Hay.

Mariann Dahle er fortsatt med i serien, men Birka er dessverre ikke lenger med.

 

Forfatter: Unni Lindell
Forlag: Capitana
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 419
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Hvor farlig er naboens hage?

Er det noen inne i naboens ferietomme hus? Sonja Jansen er alene hjemme for å lese til ny matteeksamen. Hun vanner for naboen. Mens hun ordner med vannsprederen, hører hun en lyd fra huset og ser en skygge bak kjøkkenvinduet. Hun ringer politiet.

Politibetjent Lydia Winther, kalt Snø, får sin første utrykning. Hun og makkeren finner ikke noe mistenkelig i det stille nabolaget og drar igjen. Men Snø føler en uhygge og kjører tilbake. Da er Sonja borte.

Snø bærer på en farlig familiehemmelighet. Mens hun leter etter Sonja, veves privatlivet hennes sammen med saken. Det som begynte i en frodig liten hage, utvider seg til et farlig spill med forgreninger helt inn i norsk oljeindustri.

Et rystende psykologisk drama der galskapens logikk driver handlingen fremover mot et uunngåelig klimaks.
Om forfatteren:
Unni Lindell er en av Norges mest selgende krimforfattere med over 6 millioner solgte bøker. Hun har vunnet Rivertonprisen to ganger: for Drømmefangeren i 1999 og for Dronen i 2019.Min mening:

Jeg liker Unni Lindell, og tror jeg har lest alle bøkene hennes om Cato Isaksen, og den som heter Knut - Nobody's baby. Denne gangen glimrer Cato Isaksen med sitt fravær, og Mariann Dahle har tatt over som sjef. Den nye helten er politibetjent Lydia Winter, eller Snø som hun kalles. Hun har dessuten sin egen fortid å stri med. Med seg på laget har hun en mannlig kollega;  Hans Arnold Ytrefjord, som kalles Hay.

Forfatteren byttet forlag fra Gyldendal til Capitana tidligere i år. Jeg har lest mye varierende kritikk om denne boka, noen elsker den - og noen synes den er dårlig. Endelig fikk jeg også lest den, og jeg synes den er like god som de forrige. Det er noe med skrivestilen, tror jeg som gjør at man dras inn i historien fra start.

Jeg liker godt de nye hovedpersonene i boka, og gleder meg til å følge de videre.

Språket er lettlest, og historien er delt opp i korte og oversiktelige kapitler. Selv om deler av historien kanskje er litt åpenbar, så er det likevel en god og spennende historie. Anbefaler boka, og for en krimelsker, så er det et trygt julegavevalg.Andre omtaler om denne boka:

  • Bjørnebok: En skikkelig røverhistorie med en skruppelløs drapsmann og en meget spesiell medhjelper, hvor spor fører til oljebransjen.
  • Vg: Krim i toppklassen
  • Dagbladet: Huff for et rot
  • Bok365: Velskrevet krim

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Lesegruppa

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

Bonnier