Skip to main content

Mord i Lima

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Mats Vederhus
Leseeksemplar fra forfatteren

Kurt Hammer jobber som etterforsker og sliter med alkohol. På det private planet har han samboer og en datter på to år. Så skjer det et mord, og Kurt blir satt på saken. Samboeren og datteren havner i en alvorlig bilulykke og ender i koma på sykehus. Kurt velger likevel å reise til Lima for å løse saken.

Fra bokas bakside:
Kurt Hammer er i Lima, Peru for å unnslippe sine egne demoner og få bukt med alkolismen.  Ferien tar plutselig en uventet vending når han blir vitne til det brutale drapet på en gammel venn.

Ansikt til ansikt med den vanskeligste saken i sin karriere - kan Kurt løse saken og unngå å bli offer for egne demoner?

 

Forfatter: Mats Vederhus
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 203
Format: Heftet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er første boka som jeg leser av denne forfatteren. Historien er egentlig en oppfølger fra hans første bok, Trøbbel i Trondheim.

Historien er god, men deler av innholdet er kanskje litt usannsynlig. Ville man f.eks. reist til Peru mens ens samboer og datter ligger i koma på sykehuset? Det er også noen andre småepisoder jeg reagerer litt på - men ta den for det den er - en oppdiktet roman.

Mitt førsteinntrykk er dessverre at det er mye mye språkmessig kaos; Rare orddelinger, doble linjeskift, setninger som ikke fyller ut siden, noen merkelige og ufullstendige setninger - og noen setninger som har havnet på feil plass. Men til forfatterens forsvar, så har han tatt hele jobben med utgivelse og språkvask helt selv. Det er nok derfor kvaliteten har glippet litt.

Jeg krysser fingrene for at språket er ryddet opp i til neste bok, og ser da fram til å lese mer om Kurt en gang senere.

 Om forfatteren:
Forfatteren er født i Hammerfest, men bor i Bergen. Han er journalist og forfatter. Sjangeren han skriver er krim- og fantasyromaner. I tillegg skriver han om spill og spillkultur for gamer.no.
Hans første roman skrev han mens han studerte journalistikk i Bodø, og har siden den gang skrevet en roman til. Han inspireres av mange forskjellige forfattere, som for eksempel Stieg Larsson, David Lagercrantz, Agatha Christie, Georges Simenon, og Dan Brown.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Egne forlag