Skip to main content

Se meg falle

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Mons Kallentoft
Leseeksemplar fra Goliat

Historien om en far som gjør alt for å finne sin datter som forsvant på en ferietur til Mallorca. Det var faren som hadde det avgjørende ordet for at hun fikk dra, og han sliter med dårlig samvittighet for det nå. Han har nå flyttet til Mallorca og startet som privatetterforsker. Samtidig som han leter etter sin datter, har han også andre saker som han jobber med.

 

Forlaget skriver:

En forsvunnet tenåringsjente.

En pappa som aldri kommer til å slutte å lete.

Et ukjent Mallorca – korrupt og hensynsløst.

Tre år har gått siden Tim Blancks sekstenårige datter forsvant under en charterferie med venninner til Mallorca. Blanck har hatt konstant dårlig samvittighet siden det var han som overtalte ekskona til å la datteren få dra. Han har lovet seg selv å aldri slutte å lete etter henne, et løfte som har slitt i stykker ekteskapet og fått ham til å flytte permanent til Palma. Her livnærer han seg som privatetterforsker i et selskap som spesialiserer seg på torpedovirksomhet og utroskapsetterforskning.

En dag får han et oppdrag fra en av øyas rikeste forretnings-menn, å etterforske om hans kone er utro. Noen dager senere er kona forsvunnet og hennes elsker slått i hjel med en baseball-kølle. Under etterforskningen aner Blanck også en skygge av sin datter, og er villig til å sette sitt eget liv i fare for å komme nærmere sannheten om hva som egentlig har hendt henne.

 

Forfatter: Mons Kallentoft
Forlag: Goliat
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Se mig falla
Oversatt av: Anlaug Lia
Antall sider: 406
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka gledet jeg meg til å lese. Jeg har vært to ganger på Mallorca, og liker stedet godt. Etter å ha lest denne boka, skjønner jeg at det er mer med Mallorca enn det jeg så ;)

Boka er litt annerledes og selve historien synes jeg dessverre hadde mye detaljer som gjorde at det ble en tung bok å lese. Jeg synes det var litt vanskelig å henge med, men historien byr likevel på masse spenning.


Om forfatteren:
Mons Kallentoft debuterte i 2000 med romanen Pesetas som fikk «Katapultpriset». Siden da har han hatt stor suksess med de kritikerroste krimromanene om Malin Fors og Zeke, som har blitt elsket av lesere verden over. Med boken Se meg falle bryter han ny mark i sitt forfatterskap. Mons Kallentoft bor med sin familie i Palma på Mallorca.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier