Skip to main content

Tiden leger ingen sår

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ingrid Berglund
Leseeksemplar fra Kagge

Isabell Larsen blir funnet brutalt myrdet i sitt hjem i 1996, og ektemannen dømmes for ugjerningen. Når Guttorm slipper ut fra fengselet tretten år senere, fatter journalisten Joakim Oppegård interesse for det gamle familiedramaet.

Han oppdager en forbindelse mellom mordet på Isabell og terrordrapet på Lillehammer i 1973, og han begynner å tvile på om Guttorm faktisk drepte sin kone. Når nok en person blir funnet død, står én ting klart for journalisten: Her finnes det krefter som ikke skyr noen midler for å hindre ham i å finne svarene.

Isabells familie har lagt lokk på hendelsene fra den gangen, men med journalistens undersøkelser vekkes vonde minner opp igjen, og de kan ikke lenger leve i fornektelse.

Tiden leger ingen sår er en dramatisk fortelling om hemmelighold, fortielse og en familie som splittes. I denne medrivende og urovekkende romanen veves faktiske hendelser sammen med fiktive, det personlige med det storpolitiske.


Ingrid Berglund har Master of Science i finans. Hun debuterte som forfatter med krimromanen «Det svakeste ledd» (2006). Deretter fulgte «Lykkeformelen» (2007) og «Hun som ingen unnslipper» (2008). I 2010 kom dokumentarboken Ingen sak for en kvinne om privatdetektiven Mary Reklev. En ny kriminalroman, Tiden leger ingen sår, kom i 2012.

Ingrid Berglund
Forlag: Kagge
Utgitt: 2012
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette var en spennende historie av en flink forfatter som for meg var helt ukjent. Jeg håper virkelig på flere bøker med saker for journalisten Joakim!

Kagge