Skip to main content

Dronningen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Tove Taalesen
Leseeksemplar fra Panta

Tale begynner som lakei for dronningen. Hun har ingen erfaring med den slags jobb. Det blir en spennende jobb, mye mer spennende enn hun kunne ha forestilt seg på forhånd. Den første jobben hennes er å sørge for at regjeringen er på plass i Statsrådssalen før dronningen og kronprinsessen. Allerede her begynner Tale å ane at jobben hennes kan by på enkelte problemer.

Forlaget skriver:
Hun er dronningen av Norge. Familiens overhode. Makten, tronen og slottet er hennes liv.

Kongelige fra hele Europa, samfunnstopper, regjeringen, eliten og kjendiser ankommer Slottet for å delta på en gallamiddag med slottsball. Alle vet at dronningen skal presentere en historisk kunngjøring. NRK, TV2, CNN, BBC og kjendispressen er der. Hele verden følger med. Plutselig kollapser den nøye planlagte kvelden i et spektakulært kaos. En halsbrekkende jakt på liv og død gjennom slottets verden starter.

Noen fra innsiden er desperate etter å gi dronningen og monarkiet et dødsstøt. Dronningen og de få hun kan stole på, står ansikt til ansikt med den utenkelige muligheten: Alt de lever for, kan gå tapt for alltid, om de ikke klarer å avsløre komplottet i tide.

Denne intenst spennende krimromanen tar deg med inn i en lukket verden og lar deg oppleve et slott fra innsiden.

 

Forfatter: Tove Taalesen
Forlag: Panta
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 546
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Veldig god krimbok med et realistisk plott. For dette kunne i teorien skjedd i en virkelig verden eller?

Historien åpner for et innblikk i hvordan det kan være på et slott og i en kongefamilie.

Orginal historie som er spennende helt fra start. Dette er en bok du ikke har lyst til å legge fra deg, du vil bare fortsette å lese.Om forfatteren:
Tove Taalesen begynte som Norges første kvinnelige lakei for det norske kongeparet, DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja i 2007. Det er blitt hevdet at hun var den første kvinnen i verden som fikk tittelen lakei ved et kongelig hoff. Hun arbeidet ved Det kongelige hoff i over ti år, frem til september 2018.

Taalesen er utdannet ved Universitet i Oslo og Handelshøyskolen BI. Hun arbeidet senere som HR direktør ved en av de største restaurantgruppene på Aker Brygge. Siden 2018 har hun reist verden rundt som fremgangsrik reiseskribent for flere markedsledende internasjonale samabeidspartnere.

Taalesen ble i 2019 beskrevet som Norges største reiselivsblogger av Finansavisen. Hun vokste opp på Konnerud i Drammen, og er nå bosatt på Tjuvholmen i Oslo.

 

Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?

Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker

https://www.facebook.com/groups/795418894238330/

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier