Skip to main content

Tvillingen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Merete Junker
Boka er kjøpt på Platekompaniet

Journalist Mette Minde kommer tett på et drap ved den videregående skolen. Idun og Ylva er to tvillingjenter. Begge kjenner de den avdøde. Ylva har sittet barnevakt for guttene til Mette og får uvedkommende på besøk, og etter en stund forsvinner hun sporløst. Hva kan ha skjedd?

Forlaget skriver:
Tvillingen er Merete Junkers andre bok om NRK-journalisten Mette Minde.

Avgangsklassen ved medielinja på den videregående skolen rystes av voldsomme hendelser denne våren. Et selvmord, et drap og en ung jente som plutselig forsvinner fra hjemmet sitt.

Mennesker med tette bånd til hverandre og ensomme mennesker uten nettverk knyttes sammen i en knute så stram at det kan koste liv å få trådene løsnet


Forfatter: Merete Junker
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 334
Format: Pocket
Kilde: Kjøpt i bokhandel


Min mening:
Denne boka er fra 2010, men bøker er jo ikke ferskvare så de kan leses når som helst.

Merete Junker skriver spennende historier fra Grenlandsområde, og denne er ikke noe unntak. Lettlest bok, og språket flyter fint. Fin bok når du skal sitte litt ute nå i sommer.


Om forfatteren:
Merete Junker er født i 1959 i Skien, der hun fortsatt bor. Hun debuterte som forfatter i 2008 med romanen Jenta med ballongen. For den ble hun tildelt Maurits Hansen-prisen Nytt Blod for beste norske krimdebut. Junker er utdannet cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene kriminologi, historie og statsvitenskap. Hun har jobbet som journalist i radio og aviser, og som lærer i mediefag i den videregående skolen.

 

Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?

Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker

https://www.facebook.com/groups/795418894238330/

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal