Skip to main content

Galgedans

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: T.H. Håvardsen
Leseeksemplar fra Panta

Theodor jobber i et begravelsesbyrå, og er gift med Margareth - som er ganske kald. Sammen har de datteren Jenny. Margareth virker ikke så interessert i Jenny, men Theodor forguder henne. Barnehagen og senere skolen er bekymret for Jenny, det virker ikke som om hun passer helt inn. Når Jenny nærmer seg tenårene, begynner marerittet.

Les denne om du tør ;)

Forlaget skriver:
Jenny Ness er ingen vanlig jente. Jenny Ness har en kraft i seg. En mørk kraft.

Den stillferdige Theodor Ness lever i et tilsynelatende kjærlighetsløst ekteskap med sin kone Margareth, så da de får lille Jenny, er det datteren som får all Theodors kjærlighet. Jenny er ikke som andre barn. Hun er mye alene og passer ikke inn noe sted. Et vesen begynner å hviske til henne på soverommet, og inni henne vokser kulden og mørket.

En sommerdag da Jenny er 12 år, tar hendelsene brått en skjebnesvanger og makaber vending ... Kreftene som slippes løs denne sommerdagen forandrer livet til den lille familien og alle som bor i Viktoriahavn for alltid.

«Galgedans» er en skummel og nervepirrende krim, der mørke og hemmeligheter forenes på genialt vis. Hver eneste side er så intens at du glemmer å puste.

 

Forfatter: T.H. Håvardsen
Forlag: Panta
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 525
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette var en spesiell bok. Mine tanker om boka varierte fra wow, kjempebra bok, ekkel bok, makabert og tilbake til fantastisk grøsser.

Førsteinntrykket var at dette var en boksjanger som jeg hadde savnet. Det kunne minne om de gamle casino-grøsserne eller skrekkfilmene som jeg så på 80-tallet. Jeg synes også at den kunne minne om bøkene til Stephen King og Dean R. Koontz på 80- og 90-tallet. Innimellom tenkte jeg også at den hadde et snev av humor - galgenhumor. Jeg koste meg derfor veldig i starten.

Etterhvert som jeg leste, og Jenny ble eldre, ble historien mørkere og mer makaber. Da var jeg inne i en 'dette blir for mye - og det er for ekkelt'-periode, men jeg måtte likevel lese videre - for hva ville være Jennys neste trekk? Det måtte jeg finne ut av. Tilslutt vant søvnbehovet, og jeg måtte legge fra meg boka. Neste dag var det bare å fortsette, og det sto ikke på å lese den ferdig til tross for sine 525 sider.

Selv om boka er noe spesiell og historien til tider ganske ekkel, er den veldig fengslende, og boka skiller seg helt klart ut. Jeg vil si at det er en god bok i en sjanger vi ikke får så mye av lenger, og anbefaler den gjerne - men ikke til de sarteste. Det kommer to bøker til i serien, og det ser jeg faktisk fram til!Om forfatteren:
Thor-Håkon Gabriel Håvardsen er født på Hadseløya i 1986.

Han er tidligere punkrocker og låtskriver, men jobber nå som begravelsesagent og forfatter. Han har tidligere utgitt ungdomsboken "Sannheten om Ivo Tilos Pelargonia" og "En seksti under".

Thor-Håkon er gift med Hilde Hveding Håvardsen. Sammen har de to barn og bor i et lite, hvitt hus på Melbu på Hadseløya.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier