Skip to main content

Etter Ruth

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Nicola Rayner
Leseeksemplar fra Capitana

En dag Alice sitter på toget, ser hun plutselig Ruth. Det er bare det at Ruth forsvant for mange år siden. Ektefellen hennes George kjente Ruth da de var unge, men han vil ikke si så mye om henne. Alice begynner å grave i saken, og etterhvert finner hun ut at det er mye ektemannen har holdt skjult for henne.

Forlaget skriver:
Alice har alltid vært hjemsøkt av tanken på kvinnene i ektemannens fortid. Det er særlig tanken på én spesiell kvinne som hun ikke kan få ut av hodet. En usedvanlig vakker og karismatisk student som forsvant på mystisk vis rett før avgangseksamen. Ruth.

Nicola Rayner er et av de mest spennende nye navnene i kriminallitteraturen. Hun er journalist og har skrevet for blant annet The Guardian og The Independent. Etter Ruth er hennes debut og høstet strålende kritikker da den kom ut i hjemlandet.

Forfatter: Nicola Rayner
Forlag: Capitana
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: The Girl Before You
Oversatt av: Trude Marstein
Antall sider: 384
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Historien er delvis spennende og man drives til å lese videre fordi man blir nyskjerrig på hva som egentlig har skjedd. Dette er en ok bok. Slutten er derimot litt vag og uklar, men gir rom for egen tolkning.

Om forfatteren:
Nicola Rayner ble født i Abergavenny, Sør-Wales. Hun jobber som frilansjournalist og skriver for blant annet The Guardian og The Independent.

Etter Ruth, hennes debutroman, vant andre plass i Cheltenhams romankonkurranse i 2018. Hun bor i London sammen med mannen sin og en Jack Russell.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier