Skip to main content

Gå med meg

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sonja Holterman
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Kristine var russ i 1990. Nå er det reuninon russetreff i Kongeparken. Med ett blir hun en som en annen. Til tross for at det kristne miljøet hun tilhører ikke rører alkohol, slår Kristine seg løs med å drikke. Kristine møter igjen Geir, og sammen forsvinner de inn i skogen.

Ira er journalist og skal levere inn en sak om russ til avisa hun jobber for. Hun går opp på en høyde i skogen for å få noen fine oversiktsbilder. Da snubler hun over en død russejente i ei myr.

Forlaget skriver:
Flere tusen unge er samlet til russetreff i Kongeparken. På en høyde over parken ligger en kvinne. Hun har på seg en gammel russedress fra 1990 med et hvitt kors teipet på buksebeinet. Mens ungdommene fester starter jakten på kvinnens morder.

Krimjournalist Ira Torgrimsson er blitt mor, og vil hjem til datteren i Oslo, men russedrapet fører henne til Jæren. Hun nøster opp historien om Kristine, og hennes oppvekst som var preget av streng tro, skam og foreldres forventninger.

Kriminalromanen «Gå med meg» handler om Kristine og hennes oppvekst i et kristent miljø på Nord-Jæren på 80-tallet. Kristine er en del av en kristen gjeng. Hun og vennene drar på konserter og møter, og har et sterkt samhold. Men troen, den sosiale kontrollen og skammen truer med å splitte dem.

Fortellingen om Kristine beskriver et kristent samfunn som utøver sterk sosial kontroll over barn og unge, like sterkt som det man kritiserer det muslimske miljøet for. Den viser også de interne rangeringene som foregår i et lukket religiøst miljø, hvor de som tilhører bedehuset har en streng, bibeltro livsførsel, mens kristne i statskirka er mer løsslupne i forhold til valg av partner, sex før ekteskapet og alkohol. Samtidig skildres de fine og trygge ved det å det å være ung og tilhøre et kristent miljø.

Bokas tema er religion, odel, skam og svik.

 

Forfatter: Sonja Holterman
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 230
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Det er alltid gøy å lese bøker av forfattere som jeg ikke har hørt om før. Da kan man finne mange fine skatter. Forfatteren er fra Sandnes. Det er flere setninger på rogalandsk, noe som ikke alltid er enkelt å forstå - men man forstår det fint av sammenhengen.

Historien hopper litt i fortid og nåtid, men dette er flettet sammen på en fin og oversiktelig måte. Dette er en fin bok med en orginal og spennende historie. Boka anbefales.Om forfatteren:
Sonja Holterman (født 13. april 1971 i Harstad) er en norsk krimforfatter og journalist, oppvokst i Sandnes, bosatt i Oslo. Hun har også bodd et år i Frankrike. Holterman har studert kriminologi, sosiologi og statsvitenskap på Universitetet i Oslo, og studert radiojournalistikk ved Høgskolen i Volda. Hun har arbeidet i flere stillinger i NRK, i Dagsnytt, som reporter i Dagsrevyen og i Redaksjon 21. Hun har vært nyhetsreporter i Dagbladet i åtte år, og arbeider i 2014 som journalist i fagbladet Utdanning.

Holterman debuterte som forfatter med kriminalromanen Presteskapet i 2012. og ga ut krimroman nummer to i 2014.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Liv