Skip to main content

Ryktet går

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lesley Kara
Leseeksemplar fra Panta

Joanna har flyttet til den lille byen Finstead i England sammen med sønnen Alfie. Joanna jobber som eiendomsmegler og deltar i en lesesirkel. En dag hører hun et rykte om at en tidligere barnemorder bor i byen og har fått ny identitet. Joanna blir mistenksom og ryktet spres videre. Hva er den nye identiteten, og bor hun virkelig her i denne lille byen? Er hun fortsatt farlig?


Forlaget skriver:

Da alenemoren Joanna får høre et rykte utenfor skoleporten, er det aldri meningen å spre det videre. Men den ene tilfeldige bemerkningen fører til den neste, og nå er det ingen vei tilbake ...

Ryktet går om at en notorisk barnemorder med ny identitet har flyttet til den søvnige, lille byen Finstead-on-Sea. Sally McGowan var bare 10 år gammel da hun knivstakk lille Robbie Harris 47 ganger. Det finnes ingen bilder av henne etter at hun ble sluppet ut fra fengsel som en voksen kvinne. Så hvem av dem er denne kaldblodige barnemorderen som nå bor blant dem? Hvor farlig kan et rykte bli? Og hvor langt vil Joanna gå for å beskytte dem hun er glad i, da hun etterhvert innser hva det er hun har satt i gang?


Forfatter: Lesley Kara
Forlag: Panta
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: The Rumour
Oversatt av: Dorthe Erichsen
Antall sider: 357
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette var en bok jeg ble veldig nyskjerrig på da jeg så at den kom. Jeg ble veldig glad da jeg fikk den tilsendt uoppfordret fra forlaget.

Ut fra forlagets omtale ser vi at det er snakk om spredning av et rykte, og her får vi se hvor fort slike "sannheter" kan spres rundt i samfunnet og hvilke ødeleggende konsekvenser det noen ganger kan få.

Denne boka leste jeg ut på en dag. Selv om mistankene mine for det meste stemte, klarte jeg rett og slett ikke å legge boka fra meg. Velskrevet og lettlest krimbok!Om forfatteren:
Lesley Kara er en tidligere elev ved Faber Academy der hun deltok i kurset "Writing a Novel". Hun bor ved kysten i Nord Essex. Ryktet går er hennes første roman og den ble en Sunday Times besstselger.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier