Skip to main content

I skyggen av stråleglansen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jan-Erik James Knudsen
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Forlaget skriver:
I Oslo flykter den unge jenta Amalie fra ukjente forfølgere. Når hun dagen etter blir funnet, kobles Kripos inn. Etterforskningen fører spesialetterforskerne Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos til Tommy Brenne, en ung norsk mann, som Amalie har prøvd å komme i kontakt med. Hun hevder å sitte på sensitive opplysninger om Tommys irske far.

I en overnasjonal rolle sitter Europol, som pådrivere i en mangeårig og omfattende etterforskning rettet mot pedofile nettverk i Europa – Operasjon Redning. Den britisk-irske grenen av denne etterforskningen jakter på et internasjonalt VIP-nettverk med røtter som går helt tilbake til sekstitallet. Et nettverk som med stor sannsynlighet består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Da Tommy Brenne, mot norsk politi sine advarsler, allikevel velger å reise over til den irske øya, blir Samson og Fiske sendt etter, for om mulig å forhindre at nok en tragedie skal utspille seg.

Mye tyder på at de to norske etterforskerne har kommet for sent. En rekke dominobrikker har begynt å falle, og britisk og irsk politi forstår at sentrale aktører i det aktuelle VIP-nettverket er villige til å ta i bruk nesten et hvert middel for å beskytte seg selv.

 

Forfatter: Jan-Erik James Knudsen
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 587
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
For meg som periodevis sliter litt med kognitive utfordringer som nedsatt konsentrasjon og dårlig korttidshukommelse, så var det en liten utfordring med denne boka. Den har et stort persongalleri med mange uvanlige navn for oss nordmenn. Men heldigvis så har forfatteren inkludert en liste med karakterene i boka og hvilken rolle de har, samt en ordliste over enkelte ord og forkortelser. Det er et stort pluss. Skulle jeg pirket på noe der, så var det at dette kunne vært flyttet foran i boka.

Jeg liker at boka er inndelt i korte kapitler, sånn at det er lett å ta en pause når boka er såpass detaljert.

Når dette er sagt, så må jeg si at måten historien er bygget opp på og spenningen helt fra første side gjør at man hele tiden vil lese videre, så da gjør det ikke noe at det blir litt mye å holde styr på. Det er absolutt verdt det! Fin og artig avslutning på historien.

Sett av en liten uke og les denne boka, det er å anbefale.

 

Om forfatteren:
Jan-Erik James Knudsen har skotsk mor, men er selv født i Norge i 1957. Han har vokst opp i Asker, tok videregående der og senere Lærerhøgskole fra 1980-83. Knudsen har arbeidet som lærer fram til 1992, og etter det ansatt som aktivitetsleder ved Regional Sikkerhetsseksjon, Oslo Universitetssykehus, der han fortsatt jobber. Forfatteren er gift og har to voksne barn. Tidligere har han gitt ut to krimbøker på Aschehoug: En fiende å frykte (2008) og Memo fra en morder (2010).

 

Meld deg inn i vår nyoppstartede krimgruppe på facebook


Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Liv