Skip to main content

Tre dager senere var hun borte

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Christian White
Leseeksemplar fra Capitana

Kim har en liten pause i kafeteriaen på skolen hvor hun jobber, da en fremmed mann spør om å få sette seg ned. Han har noe overraskende å fortelle. Han tror at Kim er identisk med Sammy Went som ble bortført fra USA da hun var to år gammel, og på bildet han viser henne, ser hun at det er en stor likhet. Etter det blir ting aldri som før. Kim bestemmer seg for å finne ut om dette stemmer.

Etter det blir ting aldri som før. Kim blir kastet ut i et nett av løgner og befinner seg plutselig midt i en sekt med dødelige slanger.

 

Forlaget skriver:
Kim Leamy lever et helt vanlig liv i Melbourne i Australia inntil den dagen broren hennes dukker opp. Det vil si: Han som påstår at han er broren hennes. Han som påstår at hun ble bortført fra hjemmet deres i Kentucky for snart tretti år siden. Han som aldri har gitt opp håpet om å finne lillesøsteren.

Kims mor er død, og hun har vokst opp med halvsøster og stefar. Er alt hun vet om livet sitt bygd på en løgn?

Motvillig lar Kim seg overtale til å gjenforenes med sin «familie», men det er som å stikke hånden i et ormebol. Det som skjedde den gangen vesle Sammy Went forsvant, ligger skjult under en tett vev av løgner. Hemmeligheter så dystre at de kan ha dødelige følger den dag i dag.

Hvem er Kim, og hvilken familie er egentlig hennes? I fortiden finnes en sekt med pinsevenner som danser med slanger. Det gjelder å ikke komme så nær at man får et dødelig bitt.


Forfatter: Christian White
Forlag: Capitana
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: The Nowhere Child
Oversatt av: Monica Carlsen
Antall sider: 384
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka hadde jeg gledet meg til å lese ut ifra forlagets omtale. Jeg tenkte at dette nok kunne være en bok som er akkurat sånn som jeg liker å lese.

Og det var det! Litt ekkel historie, men handlingen er spennende og til tider ganske uforutsigbar. Anbefalt bok!

Om forfatteren:
Christian White er en Australsk forfatter og manusforfatter. For sin debutroman “The Nowhere Child” vant han The 2017 Wheeler Centre Victorian Premier’s Literary Award for beste upubliserte manus. I 2019 blir Whites debutroman lansert over hele verden.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier