Skip to main content

Skyggespillet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anna Bågstam
Leseeksemplar fra Panta

Historien i denne boka fortsetter akkurat der den forrige boka sluttet. Harriet er på middagsdate med Rikard, da Harriet får en etterlengtet sms fra venninnen Lisa. Det er bare det at innholdet i meldingen er langt ifra det hun forventet seg.

Harriet som er en sivil etterforsker ved politikammeret i Landskrona, Skåne strever fortsatt med å bli godtatt av kollegaene. Her blir hun kastet ut i nok en sak som gjør at hun må samarbeide med Patrik, noe hun i starten ikke er helt fornøyd med. Etterhvert får saken et mye større omfang enn de begge hadde sett for seg.


Forlaget skriver:
Et nytt drap finner sted i fredfulle Lerviken, folk forsvinner, løgner florerer og et politisk spill avdekkes ...

En kvinne har forsvunnet under merkelige omstendigheter. Alt tyder på at hun har blitt kidnappet. Snart flyter liket av en mann i land i Lerviken i Öresund. Offeret har syreskader og er umulig å identifisere. Hvem er det som forsøker å skjule sporene sine?

Privatetterforskeren Harriet Vesterberg setter i gang en intens jakt på gjerningsmannen. Samtidig holder hun et våkent øye med sin glemske pappa Eugen, og hun sliter med det vaklende kjærlighetsforholdet til advokaten Rikard, hvis polerte ytre skjuler en hemmelighet. Snart befinner Harriet seg i en desperat kamp mot klokken, der hun igjen står overfor valget om å bryte reglene eller følge dem. Med skjebnesvangre konsekvenser som resultat.

Skyggespillet er den andre boken i Anna Bågstams krimserie som utspiller seg i den pittoreske fiskerbyen Lerviken, med den uperfekte og smugrøykende etterforskeren Harriet som hovedperson.

 

Forfatter: Anna Bågstam
Forlag: Panta
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Skuggspelet
Oversatt av: Lene Stokseth
Format: Manus
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Med denne oppfølgerboka om Harriet Vesterberg klatrer forfatter Anna Bågsram opp på min toppfavorittliste over forfattere.

Harriet er en person som er vanskelig å ikke like og hun setter spor etter seg. Boka er lettlest og historien er så spennende at du ikke vil legge den fra deg. Samtidig legges det opp til litt romantikk, og Harriet dras mellom to personer. Jeg ble nesten litt trist når jeg hadde lest ferdig. Jeg vil jo ha mer. Som den forrige boka avsluttes historien med noe uventet som skjer, og lar deg sitte igjen med mange spørsmål og teorier.

Jeg var så heldig at jeg fikk lese denne boka på forhånd, mens den enda kun var et manus. Jeg håper at bok nummer tre kommer snart, for det er vanskelig å vente :)

Hvis du enda ikke har snust på denne forfatteren, så synes jeg du skal vurdere det med en gang. Du kan nok lese denne boken uavhengig av den første, men jeg vil anbefale deg å begynne med den første; Øyevitnet, slik at du får med deg alle tidligere detaljer.

 

Meld deg inn i vår nyoppstartede krimgruppe på facebook

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier