Skip to main content

Øyevitnet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anna Bågstam
Leseeksemplar fra Panta

Harriet Vesterberg er singel. Hun flytter tilbake til hjemstedet sitt, den lille bygda Lervik i Skåne etter å ha bodd flere år i Stockholm. Hun skal starte i ny jobb som sivil kriminaletterforsker hos politiet i Landskrona.

Harriet er en koselig hovedperson som er lett å like. Hun bor midlertidig hjemme hos faren i en gammel fiskerhytte. Faren blir stadig mer surrete og Harriet, eller Harry som hun ofte kalles, lurer på om han kan være dement. Heldigvis har han en god venn i nabokona, Yvonne. Paul er broren til Harriet. Han har en hund som heter Kato. Kato bor sammen med Harriet og faren mens Paul er på Bali for å pleie ekteskap og familie. Eller er han egentlig det?

Margareta, kalt myggen av de ansatte,  er den nye sjefen til Harriet. Harriet blir veldig fort usikker på hennes personlighet og hvorfor hun egentlig har ansatt Harriet. Hun føler seg heller ikke helt godt mottatt av sine kollegaer. Første dag på jobb dukker det opp et likfunn i Lervik, og Harriet kjenner offeret.


Forlaget skriver:

Et fredfullt tettsted med forræderisk natur. Et drap som ryster alle ...

Dagen etter at Harriet Vesterberg flytter inn i farens hus, i det idylliske tettstedet Lerviken ved Öresund, blir en kvinne funnet brutalt drept, med øyelokkene teipet opp, kun et steinkast unna. Plutselig er Lerviken langt fra den idyllen hun husker fra barndommens somre.

Med et havarert kjærlighetsforhold bak seg ser Harriet fram til en ny start som etterforsker hos politiet i Skåne. Men hun forstår raskt at hun ikke er så velkommen på stasjonen som hun hadde ventet, og at ikke alle setter like stor pris på ideene hennes.

Hun bestemmer seg for å gå sin egen vei i etterforskningen, men den leder henne inn på et spor som hun snart desperat angrer på at hun begynte å følge. Kan morderen være en hun kjenner?

 

Forfatter: Anna Bågstam
Forlag: Panta
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Ögonvitnet
Oversatt av: Lene Stokseth
Antall sider: 406
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Kjempespennende og engasjerende bok fra første side. Dette var mitt første "møte" med denne forfatteren, og jeg er så glad for at jeg ble oppmerksom på den. Dette er en bok som du vil skal vare lenge, og jeg anbefaler den på det varmeste.

Jeg slet litt med å forstå slutten, men så viser det seg at det kommer en ny bok allerde i januar neste år som fortsetter der denne slutter. Da er det bare å glede seg!

Om forfatteren:
Anna Bågstam er født i 1977 og vokste opp i Solna og Danderyd i Sverige. Hun jobber som jurist i Sveriges Riksdag, og bor i Stockholm med mann og tre barn.

I tillegg til å skrive bøker, maler hun og trener både boksing og kampsport. Hun har tidligere utgitt den prisbelønte krimromanen Stockholm Psycho i lydformat, som ble nominert til Crimetime Specsavers Award i 2017. Med Øyevitnet debuterer hun som forfatter i det klassiske bokformatet.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier