Skip to main content

Ulmebrann

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Monika N. Yndestad
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

I boka møter vi Bitten Salicath, ordførerkanditat for FrP og Stig Håkonsen, ordførerkandidat for AP. Begge har med seg noe familierusk i "baggasjen".

Det oppstår brann i Arnanipatunnellen i Bergen. En buss står inni tunnellen og brenner. I bussen sitter ansatte fra Bergen Tidende. Veien i tunnellen var ikke en naturlig del av deres planlagte rute.

Journalist Alice Batt kommer til stedet.  Hassan Mouri som er på bussen, og er Alices gode venn, svarer ikke på telefonen. Hun oppdager at noen har satt opp en varseltrekant utenfor tunnellen, og at den sto der før selve brannen oppsto. Det synes hun er mistenklig. I tillegg har noen sett en varebil i full fart ut av tunnellen rett før brannen startet. Alice begynner å lure på om det virkelig er en ulykke.

I et tilbakeblikk til 1962 kan vi lese om doktor Hagen-Lund som ble drept på sitt kontor. I løpet av historien pusles bitene fra fortid og nåtid sammen til et komplett bilde.


Forlaget skriver:

En buss står i full brann i en tunnel i Bergen. Alice Bratt, journalist i BA, skjønner raskt at dette ikke er en vanlig trafikkulykke. Hva er det som skjuler seg i det utbrente vraket? For Alice blir saken dypt personlig. I bussen var en av hennes gode venner, Hassan. Mens han ligger kritisk skadet på sykehuset, begynner Alice å få e-poster. Det er ni dager til byens nye ordfører skal velges.

 

Forfatter: Monika N. Yndestad
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 351
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
En engasjerende bok hvor vi er midt oppe i en politisk valgkamp. God bok som jeg absolutt kan anbefale.


Om forfatteren:

Monika N. Yndestad (f. 1964) fikk Nytt blod - Maurits Hansen-prisen for sin krimdebut Jentene fra balletten i 2013. Gapestokk kom året etter. Den tredje boken i serien, Graven, utkom våren 2018.

Monika N. Yndestad skriver underholdende og realistisk journalistkrim med høyt tempo og driv. Gjennom hovedpersonen Alice Bratt danner forfatteren et levende bilde av det tøffe og til tider kyniske miljøet i nyhetsredaksjonen i BA.Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm