Skip to main content

Illvilje

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jørn Lier Horst
Leseeksemplar fra Capitana

En «kald» sak blir varm igjen da levningene etter en ung jente blir funnet av en turgåer i Svartskog. Hun er drept og partert med samme signatur som seriemorderen Tom Kerr etterlot seg. Men Kerr sitter inne på fjerde året, og alt tyder på at det er mannen media døpte for Den andre, Kerrs medhjelper, som står bak.

Kripos og Adrian Stiller legger til rette for en rekonstruksjon der Kerr skal påvise hvor de kan finne liket etter en jente han nylig har tilstått å ha drept.

Gjemmestedet er på Eftang, i Wistings politidistrikt, og det er han som får ansvaret for sikkerheten under rekonstruksjonen. Dessuten har Stiller gitt datteren hans, frilansfotografen Line, oppdraget med å dokumentere det hele. Men noe går fryktelig galt under rekonstruksjonen, og Wisting blir sittende med ansvaret for en rømt seriemorder og flere skadde politifolk.

Igjen er både Tom Kerr og Den andre i fritt spill.

 

Forfatter: Jørn Lier Horst
Forlag: Capitana
Utgivelsesår: 2019
Antall sider:
Format: 366
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Så er det ny bok fra Jørn Lier Horst om William Wisting. Horst og Wisting-serien er på favorittlista mi, og en anbefaling kan nok bli "farget" av det. Jeg liker veldig godt å lese om denne politimannen og sakene han kastes ut i - og det også i mitt nærmiljø.

Forfatteren skriver godt, og til tross for mange bøker i serien, er historiene ulike og like spennende hver gang.

Etter å ha sett Wisting på tv, kan jeg ikke unngå å se for meg Sven Nordin når jeg leser. Det var ikke sånn Wisting så ut for meg før, men etter at tvserien rullet over skjermen, har både politimannen og datteren fått et konkret utseende i mitt hode.

Dette er en bok jeg ikke har noen problemer med å varmt anbefale.


Om forfatteren:
Jørn Lier Horst (f.1970) er en norsk kriminalforfatter og dramatiker. Fram til september 2013 arbeidet han som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt. I dag er han fulltids forfatter. I tillegg til spesialistutdannelsen i politiet har han studert kriminologi, filosofi og psykologi.

Han debuterte med kriminalromanen Nøkkelvitnet i 2004 (Gyldendal Norsk Forlag) som er den første romanen i serien om politimannen William Wisting. Serien har solgt nær 1,5 millioner bøker i Norge og er oversatt til 30 språk. I 2019 gjorde Viaplay stor suksess med en ti-episoders tv-serie basert på flere av Horsts bøker, hvor Sven Nordin briljerte i rollen som Wisting.

Horst sine kriminalromaner er preget av erfaring med miljøet og metodene han skriver om. Samtidig kjennetegnes bøkene av politiske og samfunnskommenterende undertekster.

For sitt forfatterskap har Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petronia Award.Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen. 

 

Bonnier