Skip to main content

Like før jeg døde

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: S.K. Tremayne
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Psykologisk krim. Kath våkner etter en dramatisk bilulykke, men hun føler at detaljene hun får fortalt ikke stemmer. Kan det hende at det ikke var en ulykke?

Forlaget skriver:
Forfatteren av den kritikerroste boken Istvillingene trollbinder igjen sine lesere med en uhyggelig, gotisk thriller fra et dystert og mytisk myrlandskap i Sør-England.

Kath Redway bor sammen med datteren Lyla og ektemannen Adam i et avsidesliggende hus dypt inne i Dartmoor nasjonalpark. Hun trives i det vakre, men dystre landskapet, selv om familien sliter økonomisk og med datterens autistiske symptomer.

En dag våkner Kath opp med et diffust minne om en fryktelig bilulykke. I lettelse omfavner hun sine kjære, men noe er galt. Adam virker rasende, og Lyla oppfører seg stadig merkeligere. De burde være glade for å se henne i live, men de vil ikke møte blikket hennes.

Etter hvert som skremmende brokker av erindring vender tilbake, innser Kath at bilulykken ikke var et uhell, og hun begynner å lure på hvem som ønsker henne død – hvis hun i det hele tatt kan stole på sine egne sanser.

 

Forfatter: S.K. Tremayne
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: Just before I died
Oversatt av: Tore Aurstad
Antall sider: 395
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
En god fortelling som passer på en mørk høstkveld. Kanskje det er denne du bør lese i høstferien?

Spennende og skummel historie som får deg til å kikke over skuldra med jevne mellomrom. Boka er vanskelig å legge fra seg, men måtte bare lese ferdig før jeg kunne legge meg.Om forfatteren:
S.K. Tremayne er pseudonym for en kjent britisk forfatter.Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Cappelen Damm