Skip to main content

Kommer alltid tilbake

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Christina Erikson
Leseeksemplar fra Goliat

Kriminaletterforsker Elias Svensson ved Stockholmpolitiet kjemper mot klokka for å felle en voldtektsforbryter og drapsmann. Det er en mistenkt som stadig er i politiets søkelys, men Elias klarer ikke å fremskaffe nok bevis for å få ham fengslet.

Elias vender seg til forfatteren Cornelia Lind for å få hjelp til å forstå forbryterens tankesett. Cornelia har egne, personlige erfaringer med psykopater som kan komme til nytte, men som samtidig skal utsette henne for livsfare.

På samme tid som politiet jakter drapsmannen, tar en annen morder loven i egne hender, for å hevne urett i samfunnet. Elias blir presset fra alle hold til å løse sakene før situasjonen kommer helt ut av kontroll.


Forfatter: Christina Erikson
Forlag: Goliat
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: Din venn Forseti
Oversatt av: Kristina Quintano
Antall sider: 392
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boken kom på et perfekt tidspunkt. Akkurat nå er jeg inne i en periode hvor det er vanskelig å opprettholde konsentrasjonen på det jeg leser. Men denne boka, fikset det.  Dette er en god krimbok med godt driv som klarer å holde spenningen oppe gjennom hele boka.

Her møter du flere psykopater og selv om man som leser tidlig vet hvem som er gjerningsmannen, er det mange detaljer som gjør at man ikke kan legge fra seg boka.

Slutten var litt rar. Først tenkte jeg at jeg ikke forsto noe av den, og måtte lese de siste sidene på nytt - men så innså jeg at dette er jo den første boka, og historien fortsetter videre i neste bok. Det kan være både bra og dårlig å avslutte en bok på den måten. Bra for å bevare spenningen, og legge til rette for salg av neste bok - dårlig fordi leseren blir holdt lenge på pinebenken og kanskje glemmer viktige detaljer underveis. Uansett jeg gleder meg til fortsettelsen, så får denne boka stå i hylla så lenge om jeg skulle ha behov for å oppfriske noen detaljer.


Om forfatteren:
Christina Erikson (f. 1973) vokste opp i Småland og er en svensk krimforfatter og entreprenør. Hun er utdannet operasjonssykepleier, men omskolerte seg tidlig og har en mastergrad i medie- og kommunikasjonsvitenskap. Erikson bokdebuterte i 2014 med "Morsarvet" og året etter kom oppfølgeren "En god gärning. Kommer alltid tilbake" er hennes første bok i krimserien om Elias Svensson.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Bonnier