Skip to main content

Uten innkommende ordre

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Linda Skomakerstuen
Leseeksemplar fra Gyldendal

Her kommer en ny og søt krimbok innenfor regnskapsmiljøet. I forrige bok var det Elvira som var hovedperson. Her er det bransjekollega og regnskapsfører Vilma som er ute på et spennende eventyr.

Det er ferie, og på sommerfesten inngår Vilma et veddemål som hun sliter med å komme seg ut av. Det fører Vilma ut på en campingtur til en øy. Der må hun skaffe seg mat på egenhånd samtidig som hun jobber med en gammel familiefeide - for femti år siden forsvant tanten sporløst. Hva skjedde egentlig?


Forlaget skriver:

Siste dag før ferien finner Vilma en uadressert konvolutt i postkassen. I den ligger halssmykket til morens tvillingsøster, hun som forsvant fra småbyen for femti år siden, på dagen. Hun etterlot seg en familie i stykker og biter.

Vilmas liv har også gått i knas. Samboeren har kastet henne ut, og det siste halvåret har hun bodd på jenterommet hjemme hos foreldrene. Hun er 34 år og jobber på en hagemøbelfabrikk uten innkommende ordrer, og mer begredelig enn dette blir det ikke. Tror hun.

Men da Vilma våkner morgenen etter en fest og innser at hun har inngått et veddemål hun ikke kan komme seg ut av, forstår hun at alt kan bli verre. Betydelig mye verre.

Vilma ønsket seg en rolig sommer. Hun skulle lese bøker der alt går bra til slutt, småsludre med farfaren og koke fisk til verdens lateste katt. I stedet befinner hun seg på en øy, i et telt som lukter mugg og sure gymsokker, og på den andre siden av fjorden skjer det ting om natten som tyder på at noen prøver å blåse liv i en femti år gammel familiefeide.

 

Forfatter: Linda Skomakerstuen
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 343
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Nok en søt feelgood-krim, som til tider har masse spenning å by på. Linda Skomakerstuen er en forholdsvis ny forfatter som har gjort et godt inntrykk på meg. Hun skriver en god historie med et bra spåk. Jeg kommer til å fortsette å lese bøkene hun skriver.


Om forfatteren:
Linda Holdø Skomakerstuen er utdannet siviløkonom og statsautorisert revisor, og det var aldri forfatter hun skulle bli. Men da hun tok seg fri for å rydde hjemme, var det akkurat det hun ble. Linda Skomakerstuen bor i Risør med mann og tre barn. Hun debuterte i 2017 med romanen Uten vesentlige feil eller manger. Uten innkommende ordre er hennes andre bok.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Gyldendal