Skip to main content

Uten vesentlige feil eller manger

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Linda Skomakerstuen
Boka er kjøpt i Bokklubben

Elvira er revisor og skjønner ikke helt vitsen med andre mennesker. Når hun ikke sitter nedsunket i kalkyler og regneark, holder hun omgivelsene på trygg avstand fra den hvitmalte stua si i enden av Lille Trappegata.
  
Slik kunne det fortsatt, men en dag skjer det noe. Den pensjonerte jordmoren som bor i nabohuset dør, og kvinnen som leier stua på toppen av heia forsvinner på mystisk vis. Elvira er overbevist om at noen i den lille sørlandsbyen ruger på en mørk hemmelighet.
    
Med skarpt revisorblikk og jordmorens innpåslitne hund på slep tar hun saken i egne hender. Motvillig blir hun nødt til å snakke med menneskene rundt seg, som kanskje ikke er så ille likevel. Og når Elvira minst venter det, dukker den velstående mannen fra Engholmen opp, herregården som inntil nylig har stått tom i årevis.


Forfatter: Linda Skomakerstuen
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 319
Format: Pocket
Kilde: Kjøpt i bokklubben


Min mening:
Det er ikke så ofte jeg selv kjøper bøker lenger, da jeg har et lite lager å ta av. Men om jeg først kjøper en, skal det være noe spesielt - og her er en sånn bok.

Dette er en såkalt søt feelgood-krim. Forfatteren bruker et artig og levende språk, og byr på både romantikk og spenning. Ekstra artig, synes jeg det er at vi befinner oss i et fagmiljø jeg kjenner godt. Dette var en hyggelig bok å lese i sommervarmen.

Jeg håper veldig på en oppfølger hvor vi kan følge Elvira videre i jakten på kjærligheten og at det dukker opp ett og annet mysterium som hun kan stikke nesa si i.


Om forfatteren:
Linda Holdø Skomakerstuen er utdannet siviløkonom og statsautorisert revisor, og det var aldri forfatter hun skulle bli. Men da hun tok seg fri for å rydde hjemme, var det akkurat det hun ble.

Linda Skomakerstuen bor i Risør med mann og tre barn. Hun debuterte i 2017 med romanen Uten vesentlige feil eller mangler.

 Denne boka har jeg kjøpt hos Bokklubben. Omtalen er skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Gyldendal