Skip to main content

Du er død

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Peter James
Leseeksemplar fra Vigmostad Bjørke

Jamie Ball får en desperat oppringing fra sin forlovede Logan Sommerville, som nettopp har kjørt ned i parkeringshuset under boligen deres i Brighton. Det siste han hører, er at hun skriker, så kuttes samtalen. Etter noen minutter er politiet på plass. Logan er forsvunnet og etterlater seg både bilen og mobilen. 

Samme ettermiddag avdekker gravearbeider i en park i en annen del av byen liket av en ung kvinne. Kvinnen har vært død i tretti år. De to sakene kobles ikke sammen før nok en ung kvinne i Brighton forsvinner og enda et lik fra fortiden avdekkes.

I mellomtiden har en velrenommert London-psykiater møte med en person som hevder å vite noe om Logan. Og Roy Grace blir kald om hjertet når han innser at informasjonen er relevant for både de fortidige og nåtidige forbrytelsene. Er Brighton herjet av en seriemorder for første gang på åtti år?

Forfatter: Peter James
Forlag: Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår: 2019
Oversatt av: Halvor Kristiansen
Antall sider:
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Nok en spennende bok fra Peter James i serien om etterforskeren Roy Grace. Jeg liker godt denne serien, og forfatteren finner alltid på kreative historier (selv om titlene er ganske like). Bøkene han skriver er vanskelige å legge fra seg.

Som en rød tråd i historien er Sandy, Roys kone som forsvant sporløst for 10 år siden, men som likevel er med i kulissene.


Om forfatteren:
Peter James (f. 1948) er en internasjonalt bestselgende spenningsforfatter som er utgitt på 36 språk og har solgt over 17 millioner bøker på verdensbasis.

James er kjent for å gjøre spesielt grundig research i forbindelse med bøkene sine. Alle bøkene om etterforsker Roy Grace har sitt utgangspunkt i en sann historie eller i fakta han har funnet under forarbeidet. Død manns tid ble gitt ut i 2017 og er den niende boken i den bestselgende serien om politietterforsker Roy Grace.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalene.

 

Vigmostad & Bjørke