Skip to main content

Bristepunktet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Belinda Bauer
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Tre barn blir sittende igjen i bilen da moren deres går for å ringe etter hjelp. Hun overlater ansvaret til eldstemann Jack, som kun er elleve år. Men moren kommer aldri tilbake, og blir senere funnet drept i veikanten.

Tre år senere har Jack fortsatt ansvaret for de to yngre søsknene. De har klart å holde det skjult for myndighetene at de bor alene etter at faren ikke taklet morens død og dro. Men da den samme kniven som trolig ble brukt til å drepe moren, dukker opp, endrer alt seg.


Forfatter: Belinda Bauer
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: Snap
Oversatt av: Guro Dimmen
Antall sider: 350
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg har lest at noen synes at dette er den beste boka de har lest. Det er det ikke for min del. Jeg er også litt usikker på hvor realistisk historien er med en 12-årig gutt som er blitt ekspert på å bryte seg inn i hus, og klarer å ta seg av småsøskenene sine. På den annen side har vi Catherine som er høygravid og lykkelig gift, men hvor godt kjenner hun egentlig mannen sin.

Dette er likevel en helt ok leseopplevelse. Perfekt for en helg på hytta :)


Om forfatteren:
Belinda Bauer vokste opp i England og Sør-Afrika. Hun har arbeidet som journalist og manusforfatter, og mottok Carl Foreman/Bafta Award for Young British Screen-writers for sitt filmmanus The Locker Room.

Belinda mottok den britiske kriminalforfatterforeningens Gold Dagger-pris for årets kriminalroman med sin første bok, Blacklands. I 2012 hun ble innstilt til den britiske kriminalforfatterforeningens Library Award Dagger for sitt samlede forfatterskap.Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalene.

 

Cappelen Damm