Skip to main content

Gullburet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Camilla Läckberg
Leseeksemplar fra Gyldendal

På overflaten kan det se ut som om Faye har alt. En perfekt mann, en elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Men mørke minner fra oppveksten i Fjällbacka jager henne, og hun føler seg stadig mer som fange i et gullbur. En gang var hun en sterk kvinne med ambisjoner, men for Jacks skyld har hun gitt opp alt.

Da han sviker henne, blir hele Fayes verden rasert. Plutselig har hun ingenting i det hele tatt. Først er hun rådvill, men så bestemmer hun seg for å ta igjen og begynner å planlegge en grusom hevn.

Gullburet er en gripende spenningsroman om en kvinne som blir bedratt og utnyttet, men tar kontroll over sin egen skjebne. En dramatisk beretning om svik, oppreisning og hevn.

Forfatter: Camilla Läckberg
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: En bur av guld
Oversatt av: Kari Bolstad
Antall sider: 372
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

Min mening:
Da jeg først hørte at Läckberg skulle komme med ny bok, tenkte jeg: "Yes, endelig mer Patrik og Erica", sånn ble det ikke. Denne boka utspiller seg riktignok delvis i Fjällbacka, men med helt andre hovedpersoner. Det er likevel ikke noen dårlig nyhet - veldig god bok.

Läckberg fortalte på Krimfestivalen at dette var en bok hun bare måtte skrive. Det blir en miniserie på to bøker om hennes nye hovedperson; Faye - og deretter blir det mer Patrik- og Ericakrim.

Dette er ikke noe dårlig avbrekk. Det er en flott krimbok med en spennende historie, dog noe friskt språk. Løp og kjøp - du rekker det akkurat før påske!


Om forfatteren:
Camilla Läckbergs bøker har solgt 23 millioner i mer enn 60 land.

Camilla Läckberg (født 1974 i Fjällbacka) har toppet bestselgerlistene i flere land. Hun utgis i mer enn 60 land, og bøkene er filmatisert av svensk TV. Filmene er også vist av NRK.

Camilla Läckberg debuterte som kriminalforfatter i 2003 med Isprinsessen (norsk utgave høsten 2008). Denne boken er tildelt Le Grand Prix de Littérature Policière og Le Prix Polar International. Hun har siden skrevet ni romaner om forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström i idylliske Fjällbacka på den svenske vestkysten. Gyldendal har, i tillegg til Isprinsessen, også utgitt Predikanten (2005), Steinhuggeren (2006), Ulykkesfuglen (2007), Tyskerungen (2008), Havfruen (2009), Fyrvokteren (2010), Englemakersken (2012), Løvetemmeren (2015) og Heksen høsten 2017. Både Predikanten og Steinhuggeren ble nominert til «Årets bästa svenska deckare». I 2006 ble hun tildelt Folkets litteraturpris.

I tillegg har hun utgitt kokeboken Sommermat fra Fjällbacka (2010) og barnebøker om Super-Charlie. Historiene begynte som fortellinger til hennes to eldste barn da lillebroren Charlie kom til verden.

Camilla Läckbergs bøker utgis i mer enn 60 land. Hun har solgt 1,3 millioner bøker i Norge og 23 millioner på verdensbasis.

Camilla Läckberg er siviløkonom og bosatt i Stockholm sammen med sin mann og fire barn. Läckberg har i et intervju sagt at selv om storbyen gir mer underlag for kriminalhistorier, er det i lokalsamfunnet at menneskets natur settes på spissen. Der holdes instinkter og drifter nede til det bare må eksplodere.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Gyldendal