Skip to main content

Kastanjemannen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Søren Sveistrup
Leseeksemplar fra Gyldendal

I en av Københavns forsteder gjør politiet et uhyggelig funn. En yngre kvinne er drept og etterlatt på en lekeplass. Den ene hånden hennes er skåret av. Over henne henger en liten kastanjemann.

Den unge etterforskeren Naia Thulin settes på saken. Som makker får hun den utbrente etterforskeren Mark Hess. Han er nettopp blitt sendt hjem fra Europols hovedkvarter i Haag. Snart oppdager de at den lille kastanjemannen har et fingeravtrykk fra en jente, som politiet tror er blitt drept. Sosialminister Rosa Hartungs datter, som forsvant ett år tidligere. En mann har tilstått drapet på jenta, og saken regnes for oppklart.

Kort tid etter blir enda en kvinne funnet drept. På stedet finner politiet en ny kastanjemann, som også har fingeravtrykk fra den savnede jenta. Thulin og Hess leter nå etter en sammenheng mellom sosialministerens forsvunne datter og de myrdede kvinnene. Drapene skaper angst over hele landet.


Forfatter: Søren Sveistrup
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Kastanjemanden
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Antall sider: 506
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
I denne historien var det mye spenning! Jeg tok meg flere ganger i å se meg over skuldra på en mørk kveld jeg var alene hjemme :)

Denne boka har fått veldig god kritikk både på nett og i aviser. Det tok litt tid før jeg fikk begynt på den. Av en eller annen grunn synes jeg at det var en litt treg start på boka, helt grei å lese altså, men ikke noe som jeg bare "måtte" lese med en gang. Jeg begynte så smått et par ganger, men endte opp med å legge den litt på pause. En dag var jeg likevel bestemt på at nå var det denne bokas tur til å bli lest. Det er jeg glad for - et stykke uti historien så tok det seg opp, og da jeg "solgt".

Dette er en god krim som du bør lese! Anbefales!


Om forfatteren:
Forfatteren av den danske TV-serien Forbrytelsen, Søren Sveistrup, er klar med sin første spenningsroman.

Søren Sveistrup (f. 1968) er en internasjonal manusforfatter og produsent av flere TV-serier. Fra 2007 til 2012 var han manusansvarlig og skaper av Forbrytelsen, som senere har vunnet flere internasjonale priser og blitt solgt til mer enn 100 land.

De siste årene har Sveistrup skrevet flere filmmanus, blant annet originalmanuset til The Day Will Come (2016) og adapsjonen av Jo Nesbøs Snømannen. Han har en master i litteratur og historie fra Universitetet i København, og er uteksaminert som manusforfatter ved Danish Film School. 

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Gyldendal