Skip to main content

Vil du vedde?

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Etter at den tradisjonelle fredagstacoen var fortært pakket vi spent opp det nye spillet 'Hva vedder du?'. Det er et litt annerledes brettspill hvor du skal samle mest mulig penger ved å vedde om motspillerne dine klarer å utføre bestemte oppgaver eller ikke.

Det finnes felt for teoretiske og praktiske oppgaver. Når det er din tur skal spilleren til venstre for deg trekke kortet fra den kategorien du er i, lese det stille for seg selv, og legge ut innsatskort og penger. Kortet går videre til neste mann som gjør det samme. Til slutt får du selv kortet og må lese det høyt. Timeglasset snus - og du må gjøre oppgaven din. De forskjellige oppgavene har ulike tidsfrister.

Vi er fem stk som spiller; Mona Cecilie (18), Jostein (19), Anders (15), Anne Lise og Fred Are. Runden starter ganske rolig. Anders er først ut og får spørsmål om å navngi åtte norske skuespillere som lever i dag. Han har 30 sekunder på seg. Fred Are fortsetter med å navngi seks norske forfattere. Jostein får spørsmål om åtte levende eller døde medlemmer av kongefamilien. Foreløpig har ingen løst oppgavene sine korrekt. Mona Cecilie derimot imponerer med å navngi fem amerikanske presidenter i god tid før tidsfristen på femten sekunder.

Så blir det min tur da... Jeg lander selvfølgelig på en praktisk oppgave. Det blir mye fnising rundt bordet når de andre leser kortet, og Mona Cecilie begynner å le høyt. Jeg aner at jeg har noe rart i vente... Og ja, jeg må ta 30 stjernehopp på mindre enn ett minutt - veldig morsomt ;) Ikke var det noen som hadde troa på at jeg klarte å gjennomføre oppgaven heller - og jeg er litt usikker på hvor mange jeg egentlig klarte, men det var iallefall over 20 selv om de ikke var like "dype" som de skulle, og da skal jeg love at dagens mosjon helt klart var gjennomført!

Spillet fortsetter med spørsmål om fem norske statsministere og 6 kjente malere. Jostein må finne 4 gjenstander som starter på T innen 1 minutt. Han kommer tilbake med en tube, tennbriketter og to telefoner, og får godkjent. Mona Cecilie innkasserer en god del da alle har troa på at hun kan navngi fem offentlige helligdager - og hun klarer det. Min neste oppgave får meg til å slappe litt mer av. Jeg kommer på et terningfelt. Her skal man velge en motspiller og vedde på hvem som får høyest terningkast. Jeg utfordrer Anders og vinner.

Jostein lander på et felt med blind vedding. Det betyr at alle vedder og legger ut innsatsen sin før de vet hva oppgaven er. Oppgaven viser seg å være 'Kan spilleren plystre'. Flere av oss taper masse penger til Fred Ares store fortvilelse. Jeg spørsmål om seks forskjellige stjernetegn, men det var kun Fred Are som trodde at jeg kunne det - heldigvis gikk oppgaven greit og det ble litt penger til meg.


Mona må finne tre gjenstander på P, og kommer tilbake med pass, piller og penger.

 

Spenningen er stor når Jostein må stå på hendene i 15 sekunder, senere må han gjennomføre 20 armhevinger på 1 minutt og Mona må sparke terningen og treffe en bok på gulvet. Fred Are må kaste terningen i luften, sparke den med foten og ta den i mot. Alle gjennomfører oppgavene til bestått.

 

Spillet er engasjerende og tida flyr fort. Det blir litt "dødtid" når kortet sirkulerer rundt og folk bestemmer seg for innsatsen sin. Alt tar litt tid og vi kom ganske kort på brettet før banken måtte erklære seg konkurs.

 

 

Spill gjerne en prøverunde for å komme inn i spillet. Ting er virkelig ikke så opplagt når man har et tidspress på seg. Anders skulle finne ting på K, og både kopp, kulepenn og kort (spillekort) lå foran nesa hans - og klokka var på armen, men det tenkte han ikke på i det hele tatt. Isteden ble det kroner, kule og kam. Det er også lurt å stokke ekstra godt. Jeg føler at vi fikk litt like oppgaver - og vi så etterpå at det var stor variasjon lenger ned i bunken.

3-6 spillere kan delta og anbefalt aldersgrense er fra 8 år. Noen av oppgavekortene har en juniorversjon som er tiltenkt de under 12 år. Du kan lese mer om spillet og reglene på denne siden.

Alt i alt hadde vi en hyggelig spillkveld og "Vil du vedde" er et artig spill som gir mye latter. Lurt gavetips når du skal ut å kjøpe julegaver!