Skip to main content

En sang til Hedda

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Annika Estassy
Leseeksemplar fra Anemone

Lina bor i Malmø - langt fra familien. En dag blir hun innkalt på et møte og får vite at hun har mistet jobben. Samme dag får hun en telefon fra flyplassen i Kastrup. Hennes far har fått et illebefinnende, og de ber henne komme. Lina har alltid fått høre at hennes far døde før hun ble født, men hun bestemmer seg for å dra, mest for å oppklare denne misforståelsen.

Moren til Lina driver et gjestegivere nord i Sverige, i den lille byen Måneby. Lina vil helst ikke hjem til jul og bestiller seg heller en reise til Sør-Amerika. Omstendighetene vil det annerledes, og Lina reiser hjem til jul.

 

Forlaget skriver:
Det er mindre enn to uker til jul da Linas rolige tilværelse forandrer seg drastisk. Hun blir oppsagt på jobben og får i tillegg plutselig vite at hennes for lengst avdøde norske far lever i beste velgående. Også Linas mor, Hedda, har en hel del å baske med: familiens gjestgiveri er på konkursens rand, sønnen Jesper vil ikke lenger jobbe for dem, og i tillegg sliter hun med å huske alt som skal gjøres.

Utfordringene hoper seg opp idet hele familien skal samles til den årlige, tradisjonsrike julefeiringen. Hvorfor vil ikke Hedda snakke om fortiden? Kan gjestgiveriet reddes? Vil Lina finne sin egen vei og forsone seg med sin ukjente far? En sang til Hedda er en fortelling om frihet, tilgivelse og forsoning.

 

Forfatter: Annika Estassy
Forlag: Anemone
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: En sång för Hedda
Oversatt av: Kari Engen
Antall sider: 353
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
En varm, hyggelig og følelsesladet juleroman! Historien er lettlest og man kan ikke unngå å bli berørt av de mange problemene som familien går gjennom. Denne boka likte jeg godt, sett av tid til den nå i førjulsrushet.

Om forfatteren:
Annika Estassy er født i Frankrike og flyttet til Sverige sammen med familien sin da hun var tretten. Hun har arbeidet som journalist og jobbet i filmbransjen, men nå er hun forfatter på heltid. En sang til Hedda er hennes femte roman og den andre som har handling fra det fiktive stedet Måneby.

Annika Estassy er nå bosatt i Frankrike med mann og hund i en liten by ved middelhavet.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier