Skip to main content

Maskespill - på tykke og tynne pinner

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Tine Solheim
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Her vil du finne de unike, klassiske strikkedesignene fra Tine Solheims hånd. Hun har en egen teft til akkurat å finne balansen når det gjelder hva som skal til for at ditt plagg skal bli spesielt og unikt.

Du får oppskrifter på herlige gensere og jakker strikket i mangefarget garn og tykke pinner som du raskt strikker ferdig til bruk. Mer klassiske figurnære jakker på litt tynnere pinner får du også. Du får også tilbehør som luer, pannebånd og herlige skjerf.

Dette er forfatterens syvende bok, og hennes mål har vært å lage en strikkebok med enkle oppskrifter. Plagg som blir strikket i en fei uten kompliserte diagrammer og innviklede strikketeknikker. Med hjelp av denne boka skal du kunne slappe av om kvelden med en film og et enkelt strikketøy.

Forfatterens ønske med boka er at du blir inspirert til å lage kule strikkeklær til deg selv, familiemedlemmer eller venninner, og at du lager plaggene slik at de passer i stil, detaljer og proposisjoner til den som skal bruke plagget, for da blir det brukt. Lykke til!


Forfatter: Tine Solheim
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 153
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Mange sier at strikking er terapi, og her har du en bok som gir deg masse strikkeoppskrifter til plagg som skal strikkes med tykke pinner. Forfatteren skriver selv at det er enkle oppskrifter, og sånn ser det ut også :) Det er grunnleggende teknikker som rett og vrang - og noe flettemønster. Det er mange fine plagg.

Tips til tilbehør får du også, samt diverse fakta og en bakeoppskrift. Fin bok med store bilder og oversiktlige oppskrifter.Om forfatteren:
Tine Solheim er utdannet ved École de la Chambre Syndicale de la Couture Parisienne. Hun har hatt praksis hos Yves St. Laurent og Per Spook i Paris. I mange år drev hun atelier Dolce Vita på Riddervolds Plass i Oslo.

I tillegg til å ha laget haute couture kjoler for kunder i snart 30 år, har hun designet kostymer, selskapsklær, brudekjoler og antrekk til en rekke skuespillere, artister og medieprofilerte personer.

I de seneste årene har Tine Solheim vært fast bidragsyter av design til ukepressen. Hun er en av dommerne i Det store symesterskapet som sendes på NRK. Hun har også etablert seg som en suksessrik og bestselgende forfatter av sy- og strikkebøker, både i Norge og utlandet. Dette er hennes syvende bok.

 

Cappelen Damm