Skip to main content

Julegenserbok

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Siv Dyvik og Østre Aker Husflidslag
Leseeksemplar fra Font

I Strikk din egen julegenser har den erfarne strikkedesigneren Siv Dyvik utarbeidet mønstre til 24 flotte juleplagg i samarbeid med Østre Aker Husflidslag. Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsfulle fotografier.

Glorete og høytidsdekorerte ullgensere har lenge vært et humoristisk innslag i britiske og amerikanske juletradisjoner. Hvem husker ikke Mr. Darcys ikoniske julegenser med reinsdyret Rudolf fra filmen"Bridget Jones dagbok" fra 2001. Disse morsomme høytidsplaggene har også nådd Norge, og vi ser dem både til hverdag og fest når desember banker på døren.

Den som vil skaffe seg en julegenser finner lett masseproduserte og «engelskspråklige» plagg, men hvor er genserne som forteller de norske historiene? Tiden er inne for å fornorske tradisjonen. Og for å gjøre det selv. Her får du den første norske julegenserstrikkeboken!

Strikkemønstrene strekker seg fra de stemningsskapende og kjente norske julemotivene til det mer «outrerte» og tøysete. Her finner du oppskrifter i ulike vanskelighetsgrader og plagg som passer for både mann og kvinne, for liten og stor - til og med for hunden.

Visste du forresten at den tredje fredagen i desember er den offisielle julegenserdagen?

Forfatter: Siv Dyvik og Østre Aker Husflidslag
Forlag: Font Forlag
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 143
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

Min mening:
Nå finnes det ingen unnskyldning for å ikke komme i julestemning. Her finnes masse fine gensere og andre plagg med julemønster. Nå kan du være den morsomme kollegaen som sprer julestemning på kontoret - eller den som lager en nye juletradisjon i vennegjengen. Til og med hunden kan få bli med, da det i boka også er en egen julegenser til den firbente.

Neste desember, håper jeg at jeg har en genser med pepperkaker eller en med snømann.

Den tredje fredagen i desember er den offisielle julegenserdagen, så om du starter å strikke nå - så rekker du det kanskje akkurat :)

Dersom du strikker en av genserne eller har en annen julegenser, legg gjerne inn et bilde av den i facebookgruppen vår.

Benytter sjansen til å informere om at i desember blir det julekalender her på Hverdagsnett. En ny luke med flotte premier åpnes hver dag. I første luken befinner det seg strikkeutstyr, så mye kan jeg røpe :)

 

Cappelen Damm