Skip to main content

Strikk meg!

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Marianne Jansson Bjerkman
Leseeksemplar fra Gyldendal

Å strikke til noen er en sann kjærlighetserklæring. Og det skal være gøy! Oppskriftene i denne boken er varierte og har spennende detaljer og vrier som man lett kan bli hektet på. Vanskelighetsgraden varierer fra helt enkle småplagg til litt større og mer utfordrende prosjekter. Felles for dem alle er at de har lettleste oppskrifter og lite avansert montering.

Strikk meg! byr på 70 oppskrifter på plagg til folk i alle aldre; baby, barn, ungdom, dame og herre. Flere ulike teknikker er representert i de ulike modellene, og enten du liker struktur-, mønster- eller flettestrikk, eller helt enkle glattstrikkede plagg, kan du finne et prosjekt som passer for deg. 


Forfatter: Marianne Jansson Bjerkman
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 272
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka kom ut for en måned siden, og her er det masse fint, både for stor og liten. Det er varierte typer plagg - som passer til alle årstider.

Strikking er som et fremmedspråk, man lærer seg litt etter litt. Foreløpig kan jeg bare litt - men i denne boka falt jeg veldig for en jakke. Denne jakka skal strikkes ovenfra og ned. Tilbake til fremmedspråket. I starten virker noen ting helt uoverkommelig, men man lærer seg det med å ta små skritt av gangen, så denne jakka står på lista mi til senere en gang.


Om forfatteren:
Marianne Jansson Bjerkman er født og oppvokst i Fredrikstad, men har de siste årene vært bosatt i Halden sammen med ektemannen Morgan og dere to sønner. Hun har mastergrad i matvitenskap, og jobber for tiden som produktutvikler.

Som strikker er hun kanskje mest kjent som kvinnen bak aliaset @knitsandpieces på Instagram og som Marianne J. Bjerkman på Ravelry.com. De siste årene har hun utgitt mange strikkemønstre digitalt, deriblant det populære snøløvmønsteret. Hun har selv tatt alle bildene i boken.

Gyldendal