Skip to main content

Redesign

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Connie Riiser Berge, Siri Berrefjord og Marianne Hildeng Vigneau
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Klær har blitt alt for billige og vårt forbruk av klær har blitt et miljøproblem. Men, hver og en av oss kan enkelt bidra – vi kan forbruke mindre, reparere eller lage noe nytt av det vi har for hånden, eller det som allerede har hatt et liv hos noen andre.

Ta vare på verdien i gamle tekstiler, og skap din helt unike garderobe! Redesign er både miljøvennlig, moteriktig og gøy.

Forfatterne viser deg hvordan du kan sy egne, moteriktige klær av brukte plagg og tekstiler. Her finner du oppskrifter på en mengde plagg, og massevis av inspirasjon til teknikker og fremgangsmåter.

Materialene kan alle få tak i: Dynetrekk, gamle bukser og skjorter, hekleduker og pledd, for å nevne noe.

Boken har mønsterark i full størrelse av mange av plaggene.


Forfatter: Connie Riiser Berge, Siri Berrefjord og Marianne Hildeng Vigneau
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 173
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Artig å se hvordan forfatterne tryller fram de flotteste plagg av gamle rester som du kanskje likevel skulle kaste. Her får du muligheten til å få orginale plagg som ingen andre har maken til.


Om forfatterene:

Connie Riiser Berge:
Connie Riiser Berge er utdannet designer fra moteskolen Esmod. Hun har en cand.mag. med kunsthistorie, etnologi og offentlig administrasjon.

Connie har vært levende opptatt av tekstiler og gamle håndverksteknikker fra barnsben av. Allerede påbarneskolen sydde hun sine egne klær. De første slengbuksene ble sydd av en gammel dressbukse. Connie var en av ti designere som ble plukket ut til å lage en kolleksjon til grunnlovsjubileet. Siden 2014 har hun deltatt i VikingGull-prosjektet, som har som formål å fremme bruken av norsk ull i produksjon av klær. Hun har vunnet Moteukas designkonkurranse to år på rad og vært med på internasjonale visninger.


Siri Berrefjord:
Siri Berrefjord har grunnkurs i søm, men er selvlært utover det. Hun har jobbet som fotograf innen kunst og design i 20 år, laget omslag og grafisk design på flere bøker og publikasjoner og holder kurs i redesign gjennom DKS.

Siri er også bunadsplastens mor, og holder foredrag både om dette, og om livet som livredder av gammelt kvinnehåndverk. Siri har alltid vært glad i å lage ting, og da helst ikke etter andres oppskrift. Hun er ikke særlig flink til å brodere, hekle og strikke, men er veldig glad i å bruke andres håndarbeid i egne prosjekter. Dette er også fordi hun liker å se resultater av ideene sine raskt!


Marianne Hildeng Vigneau:
Marianne Hildeng Vigneau er utdannet innen kommunikasjon og markedsføring og har en MBA fra HEC i Paris. Hun har tilleggsutdanning fra Paris innen mote, produksjon og mønsterkonstruksjon.

Marianne er lidenskapelig opptatt av søm, tekstiler og gjenbruk, og har vært en flittig bruker av symaskin, saks, nål og tråd siden førskolealder. Hun har bodd mange år i Paris og er forfatter av en bok om redesign, Tout se transforme, samt en av gründerne bak merket MA GardeRobe. Hun har også utviklet og holdt flere kurs om redesign. Til daglig jobber Marianne på Fretex som arbeidsleder på redesignavdelingen i Oslo.

Cappelen Damm