Skip to main content

Jorids småstrikk

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jorid Linvik
Leseeksemplar fra Vega

Når barn legger sin elsk på noe spesielt vil de gjerne ha samme motiv på alt de har – og kan rett og slett ikke få nok!

Jorids småstrikk inneholder oppskrifter på 45 votter og vanter, luer, sokker og leggvarmere, til både gutter og jenter.

Plaggene er enkle å strikke, også for den som har liten erfaring med mønsterstrikking. Oppskriftene er grundig forklart med tydelige diagrammer og instruktive bilder, og forfatteren gir en rekke tips og råd om strikking, samt veiledning om pinner og garn.

Plaggene passer for de alle yngste og opp til ca. åtte år.

De to første bøkene til Jorid, Den store Votteboka og Den store sokkeboka har solgt over 50 000 ex, og rettighetene er solgt til Sverige, Finland og USA.


Fra forordet til boken:

Barn elsker å kunne pynte seg med fine småplagg som skiller seg ut fra mengden. Da er det perfekt med noe hjemmestrikket i friske farger og morsomt mønster. Ikke minst vil mange barn gjerne ha samme motiv både på klær og leker hvis det er noe de er spesielt opptatt av. Derfor har jeg tatt pinnene fatt enda en gang, og laget denne boka med matchende votter, sokker og luer som jeg håper de minste vil sette pris på. Kjenner du en liten gutt eller jente som elsker store kjøretøy eller søte katter, eller som aldri kan få nok av ponnier? Da kan den heldige mottakeren virkelig få fråtse i plagg med yndlingsmotivet på.

Hvis du ikke finner det motivet ditt barn liker best, har du nå sjansen til å designe ditt eget. Bak i boka er det nemlig flere tomme diagrammer der du kan tegne inn ditt spesielle design, og strikke helt unike ting andre garantert ikke har. Bare fantasien setter grenser!

Hvis du er en av dem med liten erfaring i mønsterstrikking, håper jeg at disse luene, vottene og sokkene kan bli overkommelige ting å øve seg på. Små strikketøy er dessuten hendige å ta med seg i veska for eksempel på reiser. Etter bare få timer med venting på fly eller tog kan et morsomt og personlig plagg ha sett dagens lys.

Forfatter: Jorid Linvik
Forlag: Vega Forlag
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 207
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

Min mening:
Masse fine plagg og mønstre i denne boka - her finnes det noe for enhver smak. Oversiktlige forklaringer med illustrasjoner, samt flotte fine bilder av de ferdige plaggene.

 

Små forlag