Skip to main content

Arne & Carlos Favoritter

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Arne og Carlos
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Arne og Carlos feirer 15 år som designerduo. Dette gjør de med å plukket ut sine favoritter fra de fem bøkene de har gitt ut, samtidig har de tatt med ting du ikke har sett før av nye design.

Her får du julekuler, påskeegg, skjerf, luer, sokker, strikkedukker, gensere og jakker, ja alt du måtte ønske deg fra Arne og Carlos samlet i en bok. Dykk ned i boken og la deg inspirerer av kombinasjoner av farger og mønsterborder.

Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 263
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg er på ingen måte noen strikkeekspert, så vurdering av boka er kanskje litt vanskelig. Men for meg som nybegynner, synes jeg det ser ut som at oppskrifter og fremgangsmåter er veldig oversiktlig. Bakerst i boka er det dessuten noen fremgangsmåter med illustrasjoner.

Mye lekkert i denne boka - alt fra dukker/bamser, sokker/tøfler, votter, mye julerelatert og til og med en hundegenser har det blitt plass til.


Om forfatterene:
Arne & Carlos er en designerduo som består av norske Arne Nerjordet og svenske Carlos Zachrison. Designproduktene består som i hovedsak av klær, leketøy og interiørgjenstander, ofte strikket.

Siden år 2000 har de holdt til i den ombygde ekspedisjonsbygningen på den nedlagte jernbanestasjonen på Tonsåsen i Etnedal kommune i Valdres.

Fra 2002 til 2008 designet de stort sett klesplagg i ulike tekstiler, men fra 2008 har de konsentrert seg om strikk. Etter at de publiserte boken Julekuler i 2010, har de arbeidet mye med utvikling av plagg og gjenstander for håndstrikk. De har en helt særegen stil, der de tar utgangspunkt i tradisjonelle mønster, gir dem et moderne uttrykk og setter dem inn i overraskende sammenhenger. (Kilde: Wikipedia).

Cappelen Damm