Skip to main content

Lag favorittfigurene fra Barne-Tv

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lise Nymark
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

25 oppskrifter – fra Fantorangen til Titten Tei! Her presenteres, for aller første gang, strikke- og hekleoppskrifter til ca. 20 av de mest kjente og kjære figurene fra Barne-TV. De fleste av dagens barn har et forhold til figurer som Kuraffen, Fantorangen, Høna Turi og Kråka fra Kråkeklubben, mens mødrene og bestemødrene med glede husker sine gamle helter, som Flode, Teodor og Titten Tei.

De er her alle sammen, og flere til. Det er bredde i produktutvalget, og boken har mer enn 20 oppskrifter til varierte produkter. Det er flest figurer i ulike størrelser, fra små 3D-figurer som kan brukes som nøkkelringer etc., til store kosedyr. Noen av karakterene er også brukt som flatemønster på produkter med ulike bruksområder, for eksempel som strikket/tovet sitteunderlag og som mønster på strikkegensere, puter og pledd.

Dette er boken for alle strikke- og hekleglade mødre, bestemødre, tanter og onkler som ønsker å lage fine norske figurer til de minste i familien, samt alle som vil ha inspirerende
hobbyprosjekter til julemarkeder, foreninger, skoler og barnehager.

Oppskriftene har varierende vanskelighetsgrad, men de fleste som har litt erfaring i strikking og hekling kan klare å lage alle modellene i boken.


Forfatter: Lise Nymark
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 113
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Her er det mange kjente og kjære figurer både for nåtidens barn og oss som var barn i forrige århundre ;)  Boka byr på mange muligheter for å gi bort en veldig koselig gave som mottakeren nok vil sette stor pris på.

Jeg kunne ønske denne boka fantes når jeg var liten, da hadde Teodor stått høyt på lista! Og det kan den godt gjøre enda - hvis noen jeg kjenner leser dette og skal gi meg en gave i en anledning. En hjemmelaget Teodor hadde vært en hyggelig overraskelse ;)


Om forfatteren:
Lise Nymark(f. 1967) er utdannet faglærer i kunst og håndverk ved Høyskolen i Oslo, avd. estetiske fag.

Hun har tidligere arbeidet som lærer i kunst og håndverk, og siden 1997 har hun holdt kurs i ulike håndarbeidsteknikker som strikking, lappeteknikk og applikasjon for lokale husflidslag og i egen regi.

De senere årene har hun arbeidet frilans som designer av tekstile produkter; strikk, hekling og søm. Hun samarbeider med garn- og stoffleverandører, og designer modeller som selges til ukepresse der de presenteres med bilder og oppskrifter.

Cappelen Damm