Skip to main content

Brusboka

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anders K. Smedstad
Leseeksemplar fra Kontur

I denne boka blir du med inn i brusens verden. Rapperen Oral Bee har skrevet ned egne erfaringer, fakta, fun facts og litt kultur. Hvorfor måtte f.eks. Champagnebrus bytte navn til Sjimpanse? Hva er historien bak Cola og Pepsi? Når kom julebrusen Hamar og Lillehammer julebrus på markedet? Hvilken brus foretrekker Morgan Sulele? Kan du noen sangtekster som handler om brus? Dette og mye mer får du svar på i denne boka. 

 

Forfatter: Anders K. Smedstad
Forlag: Kontur
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 185
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Hvordan fikk Pepsis fremste lobbyist Richard Nixon Pepsi inn på markedet i Sovjetunionen? Hvem vant kapp­ løpet om å bli den første colaen som ble drukket i verdensrommet? Hvorfor blander rappere brus med narkotisk hostesaft? Hva skjedde da Tøyen Cola lanserte Jallasprite?

I Brusboka dykker Anders K. Smedstad (også kjent som rapperen Oral Bee) ned i en herlig verden bestående av sirup og bobler, i en salig miks av historie, fun facts og kultur.

Smedstad har i mange år vært redaktør for Brusbloggen og anmelder brus i podcasten Lotion & Smedstad. Som artist har han gitt ut tre konsept­ album om brus: Brus Bangers, Brus Bangers 2 og Julebrus Bangers.

Len deg tilbake stolen, popp en boks med noe god import­brus og bli med på en uforglemmelig reise inn i brusens verden.Om forfatteren:

Anders Kranmo Smedstad (født 24. mars 1979), bedre kjent som Oral Bee, er en norsk rapper, musikkprodusent og forfatter fra Nesodden. Han er en del av produsentkollektivet Da Playboy Foundation, som i tillegg til ham selv består av Mr. Pimp-Lotion (Thomas Huse) og Big Ice (Andreas Wille Paulsen). (Kilde: Wikipedia)

Smedstad debuterte som forfatter med selvbiografien Livet til en norsk boss i 2013, og ga i 2017 ut kriminalromanen Snøstorm.Min mening:

Her i huset konsumeres det tonnevis av brus hvert år. Det går mest i Cola og Cola Zero, samt andre kullsyreholdige drikker som Farris og Bris. Så da jeg oppdaget at det fantes en egen bok om brus, var det veldig gøy. Denne boka var veldig interessant, og det var flere brusmerker der som jeg aldri har hørt om. Dette er en fin bokgave til en som liker brus.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Kontur