Skip to main content

Ninas beste votter og sokker

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Nina Granlund Sæther
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

44 oppskrifter på kjempefine votter og sokker finner du i denne boka. Heldige er de som behersker strikkekunsten og kan trylle fram flere av disse enten til seg selv eller i gaver.

 

Forfatter: Nina Granlund Sæther
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 160

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

I Ninas beste votter og sokker har Nina Granlund Sæther samlet et utvalg egne favoritter blant sine mange populære strikkeoppskrifter på varmende plagg for hender og føtter.

Boken presenterer hele 44 oppskrifter på votter og sokker i friske farger og avdempede toner, i ulike garnkvaliteter og med varierende grad av mønster. Alle mønstrene er Ninas eget design, og alle er inspirert av norsk tradisjonsstrikk. Ikke bare lærer du å strikke vakre "smykker" i ull for hender og føtter, du lærer også litt om strikketradisjoner fra ulike deler av landet vårt.

I Ninas beste votter og sokker finner du garantert et par votter eller sokker du har lyst til gi deg i kast med, og forfatterens råd om opplegg, felling og mønsterstrikk med mer gjør veien til et ferdig votte- eller sokkepar morsom og enkel å følge.

Håndstrikkede votter eller sokker vil være en gave for livet – om du har hjerte til å gi fra deg det ferdige kunstverket!


Om forfatteren:

Nina Granlund Sæther er utdannet faglærer i forming og jobber nå som journalist og ansvarlig redaktør for Hus & Bolig. Hun har skrevet en rekke bøker om strikking og annet håndarbeid, og leverer også design til ukepressen samt holder foredrag om strikking. Nina har utgitt flere håndarbeidsbøker, blant annet Strikk fra hele Norge, Sokker fra hele Norge og Votter – strikkemønstre fra hele Norge foruten Putefest, Raske Sting - enkle broderier og Hjertet i folkekunsten.

www.hjertebank.noMin mening:

Boka starter med mange praktiske tips og teknikker, f.eks. litt om pinner, opplegging av masker, hvordan du strikker en tommel  og hæl, samt felling.

Her er det mange oppskrifter - og masse fine mønstre. Nå er det ingen unnskyldning for å fryse på fingrer og tær lenger om du kan strikke og har denne bo

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Cappelen Damm